Δ. Κουτσούμπας: Να ανέβει πολύ ψηλά το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που αμφισβητεί την ΕΕ



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠ’ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠ’ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 ·

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που συσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ, στους Εκπαιδευτικούς.
Η ΑΣΕ καταδικάζει την "οργανωμένη προσπάθεια χειραγώγησης των μαθητών από φασιστοειδή", που δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα στα Σχολεία, τα ευρύτερα προβλήματα των μαθητών, γονιών και των Εκπαιδευτικών, όπως λέει. Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εδραιώσει την συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο στόχο έχει την  συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε της γειτονικής  χώρας,  "...αυτοί οι κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στους μαθητές  ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για τη χώρα και το λαό μας, αντί για την προώθηση των ιδεών για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία για το κοινό συμφέρον".
Η ΑΣΕ καταδεικνύει τις ευθύνες των άλλων παρατάξεων στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου που έβαλαν εμπόδια στο να παρθεί απόφαση πριν τις κινητοποιήσεις, με στόχο την ενημέρωση του κόσμου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Όπως φάνηκε από τη συγκέντρωση μαθητών στη Χίο (28/11/2018), τελευταία, σε κάποια σχολεία, όπως και Πανελλαδικά, έγινε οργανωμένη προσπάθεια για χειραγώγηση των μαθητών από φασιστοειδή, που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Σκοπός ήταν να κινητοποιηθούν οι μαθητές με συνθήματα “Μακεδονία γη Ελληνική” και “η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική”. Μάλιστα αρκετά από αυτά τα σχολεία φιγουράρουν ως «πρωτοπόρα» σε φασιστικά sites και γενικότερα στο διαδίκτυο.
Την ώρα που τόσο το προηγούμενο διάστημα όσο και σήμερα πραγματοποιούνται μαζικές κινητοποιήσεις σε σχολεία της χώρας, με αφορμή άμεσα και σημαντικά προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, όπως: οι ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, τα διδακτικά κενά, οι υλικοτεχνικές υποδομές, η μεταφορά των μαθητών, η κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ, η σχολική στέγη,  κ.ά. 
Μας προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι εμφανίζονται κινητοποιήσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με θέματα παιδείας, αλλά ούτε και με γενικότερα προβλήματα της σκληρής καθημερινότητας παιδιών-γονιών-εκπαιδευτικών. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι προκύπτουν από δράσεις μικρών ομάδων μαθητών χωρίς να παίρνονται αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις των μαθητών στα σχολεία.
Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εδραιώσει την συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο στόχο έχει την  συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε της γειτονικής  χώρας,  αυτοί οι κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στους μαθητές  ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για τη χώρα και το λαό μας, αντί για την προώθηση των ιδεών για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία για το κοινό συμφέρον.

Είναι αποκαλυπτική και προκαλεί ερωτηματικά και η συζήτηση που έγινε και στο τελευταίο ΔΣ Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου (27/11/2018), όπου:
Όταν η Α.Σ.Ε. έκανε ολοκληρωμένη πρόταση για την καταδίκη παρέμβασης τέτοιων δυνάμεων σε σχολεία της Χίου, τέθηκαν πάμπολλοι προβληματισμοί, ειπώθηκαν τα πάντα ώστε να μπουν εμπόδια στη συζήτηση, με αποτέλεσμα στην πράξη να μη γίνει απολύτως τίποτα. Με διάφορες προφάσεις αλλά και σαφείς ιδεολογικές διαφοροποιήσεις όλες οι άλλες παρατάξεις έφεραν εμπόδια στο να παρθεί απόφαση. 
Τα επιχειρήματα που επικαλέστηκαν «Ανεξάρτητοι» και ΔΗΣΥ ήταν: «αφορά τη δευτεροβάθμια αφορά, ας περιμένουμε να δούμε τι θα πει η ΕΛΜΕ Χίου», «εσείς (της ΑΣΕ) είστε προετοιμασμένοι, εμείς δεν το ξέρουμε το θέμα, να το δούμε άλλη φορά», «διαφωνούμε με τη φρασεολογία της ανακοίνωσης» - εννοώντας την καταδίκη του ΝΑΤΟ, της εμπλοκής της χώρας σε πολέμους, τις αναφορές ενάντια στη πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών, που υπογράφηκε για την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και που φουσκώνει τις εθνικιστικές φωνές σε Ελλάδα και Σκόπια κλπ. Υπήρξαν κατηγορηματικές δηλώσεις ότι βάση πληροφοριών, «σε κανένα σχολείο δεν πέρασε αυτή η κινητοποίηση» («Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί»)…
Όταν απαντήθηκαν όλα αυτά με επιχειρήματα, μπήκαν άλλα, που έριχναν νερό στο μύλο τέτοιων κινητοποιήσεων: «Διαφωνείτε με το “Η Μακεδονία είναι Ελληνική”»;(«Πρωτοβουλία»), «Το σωστό είναι “η ιστορία της Μακεδονίας είναι ελληνική”» (ΔΗΣΥ)… Δεν γνωρίζουν ότι τέτοια συνθήματα καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό μέσα στη χώρα μας και θέτουν ανοιχτά ζήτημα αλλαγής συνόρων, που σπάνια γίνονται αναίμακτα*;

Μ’ αυτά και μ’ άλλα, καταφέρανε να μην πάρουμε απόφαση για το ζήτημα. Σήμερα τι έχουν να πουν; 
Έχουν τεράστια ευθύνη όλοι όσοι «κόβοντας και ράβοντας» βάζουν φρένο στο να πάρει θέση και ο Σύλλογός μας, όπως τα Συντονιστικά Μαθητών και ΓΣ σχολείων, σύλλογοι γονέων, Ενώσεις Γονέων, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας, ενάντια στο δηλητήριο του ρατσισμού, που επεκτείνεται όχι τυχαία σε συνθήκες όξυνσης των ανταγωνισμών, νέου γύρου πολέμων, με τη συμμετοχή της Ελληνικής κυβέρνησης για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Έχουν τεράστια ευθύνη όλοι όσοι «κόβοντας και ράβοντας» βάζουν φρένο στην καταδίκη, επανειλημμένα, ενάντια στο ΝΑΤΟ, την εμπλοκή της Ελλάδας σε επικίνδυνα σχέδια, ενάντια σε δυνάμεις που θρέφουν το φασισμό ως «μαστίγιο» του συστήματος. 
Καλούμε τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες. Να μην επιτρέψουν στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό να διεισδύσουν στα σχολεία τους και το μίσος να μολύνει τις ψυχές των παιδιών.  Να απομονώσουν  τέτοιες φωνές όπως κάναμε και στο πρόσφατο παρελθόν με τα προσφυγόπουλα, να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν κάθε μέρα μέσα στα σχολεία, μέσα στην κοινωνία, να αγωνιστούν  για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά. Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά.
Καλούμε τους συναδέλφους στα σχολεία να ανοίξουν τη συζήτηση για το ρόλο του φασισμού, να αναδείξει τον πραγματικό εχθρό που γεννά και αναπαράγει τόσο τα μεγάλα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας όσο και το φασιστικό τέρας. Καλούμε την ΕΛΜΕ να καταδικάσει αυτές τις παρεμβάσεις σε μαθητές, την πολιτική που τους εκτρέφει.

Εμείς, οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ, οι συνυποψήφιοί μας, δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από προφάσεις για την καταδίκη του ρατσιστικού δηλητηρίου μέσα στα Σχολεία ούτε θα κάνουμε πίσω από την πάλη για τα προβλήματα στην εκπαίδευση καθώς και ενάντια στο σύστημα που τα γεννά. Δεν θα σταματήσουμε ν’ αναδεικνύουμε τους κινδύνους για το λαό από την εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς. 

*Η αλήθεια είναι ότι η ιστορική περιοχή της Μακεδονίας μοιράστηκε το 1913 με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου που υπέγραψε ο Βενιζέλος και τότε πήραν: η Ελλάδα το 51%, η Σερβία το 39% (ΠΓΔΜ), η Βουλγαρία το 9,5% και η Αλβανία το 0,5%. 

Social Share

 
*/