Γ. Πρωτούλης: Ντροπή η απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Δεν συμβιβαζόμαστε στη λογική «σου παίρνω 100 και σου επιστρέφω 1»

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 ·


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιός στην επίσκεψή του στο νησί μας, ανέλυσε με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη «μεταμνημονιακή» πολιτική της κυβέρνησης. Έτσι, οι νησιώτες θα πρέπει να νιώθουμε «τυχεροί» που θα συνεχιστεί το μέτρο του «μεταφορικού ισοδύναμου», που η διαφορά στην τιμή των καυσίμων θα είναι μόλις 0,10€ το λίτρο ή για το γεγονός ότι πλέον την ευθύνη για τη σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα την έχει αποκλειστικά μια ναυτιλιακή εταιρία.

Οι νησιώτες δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την πολιτική, «σου παίρνω 100 και σου επιστρέφω 1». Ο κ. Σαντορινιός, πουλάει προεκλογικά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» σε κυβερνητικές φιέστες. Το «μεταφορικό ισοδύναμο» όχι μόνο δεν αντισταθμίζει τις αντιλαϊκές συνέπειες αυτής της πολιτικής αλλά αξιοποιείται για νέες κρατικές επιδοτήσεις στο κεφάλαιο.

Είναι κοροϊδία μπροστά στη φοροληστεία, την ακρίβεια στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, την ακρίβεια στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που βιώνουν οι άνεργοι, χωρίς να έχουν καμία στήριξη, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, με τους  ισοπεδωμένους μισθούς και συντάξεις..

Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε αυτή την πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά, που χαρίζει φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στους εφοπλιστές και ψίχουλα και φτώχεια στο λαό.
Να παλέψουμε για εδώ και τώρα για:

-       Μείωση δραστικά κατά 50% των τιμών όλων των εισιτηρίων.
-       Να επανέλθει ο μειωμένος ΦΠΑ για όλα τα νησιά στο 50%
-       Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα. /

Χίος 14/12/2018

Social Share

 
*/