Δ. Κουτσούμπας: Να ανέβει πολύ ψηλά το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που αμφισβητεί την ΕΕ



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Αστείο να το παίζουν πατριώτες αυτοί που έχουν για σημαία τους τη σβάστικα του Χίτλερ και βαράνε προσοχή στο ΝΑΤΟ.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 ·

Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 1ου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας δεν συμμετείχε στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται από τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας κάλεσαν τους συμμαθητές τους «να γυρίσουν χωρίς δεύτερη σκέψη την πλάτη στα φασιστοειδή που βγήκαν από τις τρύπες τους και θέλουν να σπείρουν στα σχολεία και τις γειτονιές μας τις μισάνθρωπες, φασιστικές, δολοφονικές, σάπιες ιδέες τους και το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα. Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια!».
Ολόκληρη η ανακοίνωση είχε ως εξής:
Το Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου καλεί όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της περιοχής να απομονώσουν τις φασιστικές και ρατσιστικές φωνές και να αγωνιστούν ώστε να αναδείξουν τις δικές τους ανάγκες για ένα σύγχρονο σχολείο, που θα μορφώνει όλους, χωρίς εμπόδια και διακρίσεις.
Με αφορμή τα διάφορα καλέσματα για καταλήψεις στα σχολεία με φασιστικό περιεχόμενο και συνθήματα μίσους, τονίζει παράλληλα ότι εκφράζει την αντίθεσή του σε συμφωνίες που επιδιώκει το ΝΑΤΟ ή άλλοι οργανισμοί κρατών για να σπείρουν το μίσος, την έχθρα και τους πολέμους ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων και όχι μόνο.
«Τις τελευταίες μέρες διακινούνται μέσω facebook και instagram διάφορα ανυπόγραφα καλέσματα που παρουσιάζουν μια ημερομηνία σαν μέρα καταλήψεων στα σχολεία με φασιστικό περιεχόμενο και συνθήματα μίσους.
Ως μαθητές και μαθήτριες του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου καταδικάζουμε όσους θέλουν να σπείρουν στα σχολεία μας και στις γειτονιές μας το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο.
Είμαστε περήφανοι, που στα σχολεία μας φοιτούν μαθητές και μαθήτριες από διάφορες χώρες, με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις! Είμαστε περήφανοι, γιατί μέσα από τη διαφορετικότητά μας μπορούμε να συνεργαστούμε, να στηρίξει ο ένας τον άλλον!
Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας θύμισε για άλλη μια φορά ότι το σύνθημα κατά της χούντας “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία” είναι πανανθρώπινο! Ένωσε λαούς και ανθρώπους!
Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, θέλουμε να ζούμε ειρηνικά. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως η Ρόδος και γενικότερα τα Δωδεκάνησα είναι το σταυροδρόμι των πολιτισμών. Είναι μέσα στις παραδόσεις μας η διαπολιτισμικότητα και η φιλοξενία. Γι’ αυτό και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας από την περιοχή των Βαλκανίων.
Ως Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε Συμφωνίες που επιδιώκει το ΝΑΤΟ ή άλλοι οργανισμοί κρατών για να σπείρουν το μίσος, την έχθρα και τους πολέμους ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων και όχι μόνο, ώστε να αυξηθούν τα έσοδά τους και να πλουτίζουν οι βιομηχανίες όπλων τους!
Δεν ξεχνάμε ότι ήταν το ΝΑΤΟ που βομβάρδισε ακόμη και σχολεία, που διαμέλισε την πρώην Γιουγκοσλαβία! Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους χιλιάδες μαθητές και τους γονείς τους, που ανεξαρτήτως καταγωγής σκοτώθηκαν, πνίγηκαν, ή έγιναν πρόσφυγες.
Αυτό το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο, το οποίο χύνεται σε διάφορα σχολεία για καταλήψεις, έχει ως στόχο να αποπροσανατολίσει τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις μας (μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών) από τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουμε στα σχολειά μας, όπως π.χ. υποχρηματοδότηση, ανεπαρκείς σχολικές υποδομές, μάθημα σε προκάτ - κοντέινερς, απαρχαιωμένα εργαστήρια, χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, ανεπαρκή βιβλία κ.ά.
Ως Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου καλούμε όλους τους μαθητές/τριες των σχολείων της περιοχής μας να απομονώσουν τις φασιστικές και ρατσιστικές φωνές και να αγωνιστούμε ώστε να αναδείξουμε τις δικές μας ανάγκες για ένα σύγχρονο σχολείο, που θα μας μορφώνει όλους, χωρίς εμπόδια και διακρίσεις».
Να απομονώσουν τις φασιστικές φωνές, να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που ζούνε καθημερινά και να αγωνιστούν για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, κάλεσε και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης τους μαθητές, με αφορμή τις καταλήψεις που εμφανίστηκαν με εθνικιστικά συνθήματα.
«Απέναντι σε όλους αυτούς που μας καλούν να λέμε ότι "η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική"σπέρνοντας το μίσος, την έχθρα και τη διάθεση για πολέμους προς άλλους λαούς, να βροντοφωνάξουμε: Δεν απαντάμε στον εθνικισμό με εθνικισμό, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας στα Σκόπια, στη Βουλγαρία ή την Αλβανία. Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών που είναι κακή και για τους δύο λαούς, καθώς βάζει τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες των λαών να σουλατσάρουν με τις βάσεις τους στις χώρες μας», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι «είναι αστείο να το παίζουν πατριώτες αυτοί που έχουν για σημαία τους τη σβάστικα του Χίτλερ και όταν ακούνε ΝΑΤΟ βαράνε προσοχή».
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Την τελευταία βδομάδα σε ορισμένα σχολεία της Θεσσαλονίκης καθώς και σε άλλες πόλεις της περιοχής μας έχουν γίνει κάποιες καταλήψεις και κινητοποιήσεις με συνθήματα "Μακεδονία γη ελληνική" και "Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική". Όλα αυτά τα σχολεία και πολλά άλλα που καμία σχέση δεν είχαν με αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις, φιγουράρουν σε όλα τα φασιστικά site και χειροκροτούνται από πολλά στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέτοια φασιστικά στοιχεία είναι αυτοί που μοιράζουν τα εθνικιστικά πανό από σχολείο σε σχολείο και προτρέπουν τους μαθητές γι' αυτές τις δράσεις, είναι οι ίδιοι που καλούν στην ψευτοπανελλαδική ημερομηνία δράσης. Άλλωστε αυτές οι κινητοποιήσεις ούτε έγιναν ύστερα από συζήτηση στις μαθητικές κοινότητες, ούτε ύστερα από ΓΣ σχολείων. Γίνεται λοιπόν ξεκάθαρο ότι όλες αυτές τις κινητοποιήσεις τις καλούν και τις προπαγανδίζουν τα φασιστοειδή.
Οι μαθητές όμως γνωρίζουν τι σημαίνει φασίστας! Δεν ξεχνούν ποιοι δολοφόνησαν τον Φύσα! Δεν ξεχνούν ποιοι σπέρνουν το μίσος για συμμαθητές μας μετανάστες και πρόσφυγες! Τους μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια, είναι αυτοί που το παίζουν νταήδες στους αδύναμους και στα αφεντικά κάνουν τις κότες! Αυτοί που ζητάν στο Πέραμα να μειωθούν οι μισθοί των ναυτεργατών για να τα τσεπώνουνε καλύτερα οι εφοπλιστές. Καλούμε λοιπόν όλους τους μαθητές να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς τους φασίστες, δολοφόνους!
Απέναντι σε όλους αυτούς που μας καλούν να λέμε ότι "η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική" σπέρνοντας το μίσος, την έχθρα και τη διάθεση για πολέμους προς άλλους λαούς, να βροντοφωνάξουμε:
  • Δεν απαντάμε στον εθνικισμό με εθνικισμό, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας στα Σκόπια, στη Βουλγαρία ή την Αλβανία.
  • Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών που είναι κακή και για τους δύο λαούς, καθώς βάζει τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες των λαών να σουλατσάρουν με τις βάσεις τους στις χώρες μας.
Είναι αστείο να το παίζουν πατριώτες αυτοί που έχουν για σημαία τους τη σβάστικα του Χίτλερ και όταν ακούνε ΝΑΤΟ βαράνε προσοχή. Βγαίνουν από τις τρύπες τους και σπέρνουν εθνικιστικό μίσος για να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας -τα χρήματα που δεν μας φτάνουν, τα κενά σε καθηγητές που ακόμα υπάρχουν, για τα σχολεία μας που είναι υπό κατεδάφιση, για το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα που συζητάνε να μας φέρουν.
Καλούμε όλους τους μαθητές να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές φωνές, να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα που ζούμε καθημερινά και να αγωνιστούμε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δε θα μας εξοντώνει. Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις και εμπόδια, που θα μας μορφώνει όλους.
Έξω η ΕΕ και το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια! Καταδικάζουμε την κυβέρνηση που τους στηρίζει, αυτούς που με τους πολέμους τους ξεριζώνουν λαούς από τις χώρες τους και δημιουργούν στρατιές προσφύγων και κυνηγημένων. Καταδικάζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο συμφορές μπορεί να φέρει στο λαό μας και το λαό της ΠΓΔΜ!
Καταδικάζουμε τη μετατροπή της χώρας μας σε ΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Οι νέοι και οι λαοί της περιοχής μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα! Έχουμε κοινές ανάγκες, αντιπαλεύουμε τον πόλεμο και τα συμφέροντα που τον γεννούν».
Τέλος, να απομονώσουν γονείς και μαθητές τα ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα που εμφανίζονται αυτές τις μέρες στα σχολεία καλώντας σε καταλήψεις για το «Μακεδονικό» και τη «Βόρεια Ηπειρο», καλεί η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΑΣΓΜΕ, αναφέρει:
«Αυτές τις μέρες τα σχολεία και οι μαθητές μας - τα μηνύματα τους έχουν φτάσει σε όλη την Ελλάδα-έχουν μπει στο στόχαστρο διαφόρων εξωσχολικών κύκλων που τους προτρέπουν να κάνουν καταλήψεις για "Μακεδονικό", "Κατσίφα" και "Β. Ήπειρο", παροτρύνοντας τους μαθητές στους οποίους απευθύνονται να επικοινωνήσουν με τα 15μελή και τους συλλόγους γονέων, για να κλείσουν τα σχολεία τους.
Μας προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι, την ώρα που μαζικές κινητοποιήσεις τόσο το προηγούμενο διάστημα όσο και σήμερα πραγματοποιούνται σε σχολεία της χώρας, με αφορμή άμεσα και σημαντικά προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, όπως οι ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, τα διδακτικά κενά, οι υλικοτεχνικές υποδομές, η μεταφορά των μαθητών, την κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ, την σχολική στέγη, κ.ά. εμφανίζονται καταλήψεις που, ουδεμία σχέση έχουν με θέματα παιδείας, αλλά ούτε και με γενικότερα προβλήματα της σκληρής καθημερινότητας παιδιών-γονιών-εκπαιδευτικών, ενώ κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι προκύπτουν από δράσεις μικρών ομάδων μαθητών χωρίς να παίρνονται αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις των μαθητών στα σχολεία.
Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εδραιώσει την συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο στόχο έχει την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε της γειτονικής χώρας, αυτοί οι κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στους μαθητές ακραίες λυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για τη χώρα και το λαό μας, αντί για την προώθηση των ιδεών για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία για το κοινό συμφέρον.
Παρά την προσπάθεια των οργανωτών να εμφανίσουν ως κάτι αυθόρμητο τις συγκεκριμένες κινήσεις, γίνεται φανερό ότι αυτές αποτελούν ενορχηστρωμένη δράση εξωσχολικών ατόμων που πρόσκεινται σε ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το ρόλο των… χορηγών επικοινωνίας έχουν αναλάβει ακροδεξιές ιστοσελίδες, αλλά και η Χρυσή Αυγή, που χαιρετίζουν το “μαθητικό ξεσηκωμό”.
Οι μαθητές να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες. Να μην επιτρέψουν στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό να διεισδύσουν στα σχολεία τους. Να μην επιτρέψουν στο μίσος να μολύνει τις ψυχές τους. Η ελπίδα βρίσκεται στην κοινή πάλη των λαών και της νεολαίας κόντρα σε πολεμοκάπηλους και εθνικιστές, σε κυβερνήσεις και εκμεταλλευτές. Αυτοί που βάζουν τους λαούς να σφάζονται, είναι οι ίδιοι που φέρανε τα σχολεία στην κατάσταση αυτή.
Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καλούμε Γονείς , Μαθητές, Εκπαιδευτικούς να απομονώσουν τέτοιες φωνές που οδηγούν σε μονοπάτια αλυτρωτισμού, να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν κάθε μέρα μέσα στα σχολεία, μέσα στην κοινωνία, να αγωνιστούν για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά. Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά.»
Την ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ υιοθετεί και συνυπογράφει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Καλαμάτας.

Social Share

 
*/