Γ. Πρωτούλης: Ντροπή η απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Ξενοφοβία και μίσος! Κρίνετε από τα επισυναπτόμενα το ήθος της «Πρωτοβουλίας»

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 ·


Τις ξενοφοβικές δηλώσεις του εκπροσώπου της "Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών", σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Χίου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Με αφορμή τα σχόλια του Γ. Χαλατσογιάννη στο Facebook, και λέγοντας ότι " Βαπτίζουν το εξώδικο της ντροπής "έκφραση προβληματισμού" των γονιών για την εκπαίδευση των κατατρεγμένων παιδιών. Λες και το προσφυγικό ή ο δικαιολογημένος προβληματισμός και η ανησυχία μερίδας γονέων ταυτίζεται με την επίθεση στα παιδιά και τα σχολεία και αντιμετωπίζεται με εξώδικα!" καταλήγει ότι οι "προσωπικοί χαρακτηρισμοί ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας πτοούν, ούτε μας ξαφνιάζουν. Γνωρίζουμε το ήθος όλων όσων εκπροσωπούν αυτές τις ιδεολογικοπολιτικές θέσεις", καλώντας "... τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους". Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Ευκαιρία βρήκαν να σπείρουν το μίσος τους στα παιδιά και προς πάσα κατεύθυνση οι της "Πρωτοβουλίας" των Δέδε – Χαλατσογιάννη.
Με σχόλια στο Facebook, και πάλι, βάζουν στο στόχαστρο όσους μπαίνουν μπροστά για την υπεράσπισή των προσφυγόπουλων και την είσοδό τους στα σχολεία. Βαπτίζουν το εξώδικο της ντροπής "έκφραση προβληματισμού" των γονιών για την εκπαίδευση των κατατρεγμένων παιδιών. Λες και το προσφυγικό ή ο δικαιολογημένος προβληματισμός και η ανησυχία μερίδας γονέων ταυτίζεται με την επίθεση στα παιδιά και τα σχολεία και αντιμετωπίζεται με εξώδικα! 
Γιατί δεν μιλάνε για εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν μερίδα γονιών, χρησιμοποιώντας την υπογραφή τους σε εξώδικο ενώ άλλο κείμενο είχαν υπογράψει; 

Ισχυρίζονται ότι όσοι αγκαλιάζουν όλα τα παιδιά «βάζουν» την ταμπέλα του «φασισμού» σε όλους τους γονείς που υπέγραψαν το εξώδικο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Αυτό που «δεν βλέπουν» είναι η παρέμβαση δυνάμεων με ρατσιστικά και ξενοφοβικά χαρακτηριστικά, για τα οποία δεν λένε κουβέντα. Δικαιολογημένα, εκ πεποιθήσεως ορμώμενοι. Κουβέντα και για την απαίτηση να κλείσει εδώ και τώρα το ΧΟΤ ΣΠΟΤ, η ΒΙΑΛ, που είναι και η ουσία, οι πρόσφυγες και μετανάστες να ταυτοποιούνται κι αμέσως να μετακινούνται στην ηπειρωτική Ελλάδα από όπου θα καταλήγουν στον τόπο (χώρα) προορισμού τους. 

Η «Πρωτοβουλία» εκτίθεται λέγοντας ότι ο Σύλλογος δασκάλων δεν ενδιαφέρεται για τα ελληνόπουλα! Προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο νομίζοντας πως έτσι μπορεί να «χτυπήσει» τους συναδέλφους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, που είναι το πρόβλημά τους. 
Γνωρίζουν και οι ίδιοι, αν και είναι απόντες από τις σχολικές μονάδες, ότι ο Σύλλογος με την πλειοψηφία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» διεκδικεί διαχρονικά την αναβάθμιση της λειτουργίας των σχολείων (στελέχωση με μόνιμο προσωπικό σε όλα τα επίπεδα, χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, ασφαλή μεταφορά των παιδιών με δημόσια ΜΜΜ, είναι η μοναδική συνδικαλιστική παράταξη που σταθερά αντιτίθεται στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, είναι ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση).
Η ΑΣΕ δεν περιορίζει τη δράση της στα καθημερινά. Βάζει και ευρύτερα αιτήματα  που αφορούν τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της (περιεχόμενο της εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο και πανεπιστήμιο, αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, αύξηση μισθών/συντάξεων, σταμάτημα των πλειστηριασμών, φοροληστεία, και τόσα άλλα). Όλα αυτά δεν αφορούν άραγε και τα ελληνόπουλα; «Αλλά πες και πες... κάτι θα μείνει».
 Τέλος, οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας πτοούν, ούτε μας ξαφνιάζουν. Γνωρίζουμε το ήθος όλων όσων εκπροσωπούν αυτές τις ιδεολογικοπολιτικές θέσεις.



Από παλιότερους σχολιασμούς
Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Οι ρατσιστικές  φωνές  δεν έχουν σχέση με τους μάχιμους εκπαιδευτικούς και το σχολείο. Είναι φωνές που έρχονται από το παρελθόν. Δεν πρέπει να έχουν κανένα μέλλον. Οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι συνάδελφοι, οι γονείς, έχουμε χρέος να αγκαλιάζουμε όλα  τα παιδιά στα σχολειά μας. Να δείξουμε τους πραγματικούς ενόχους και να απομονώσουμε αυτές τις αντιλήψεις με την αποφασιστική στάση και δράση μας, με συμπόρευση και στήριξη της ΑΣΕ σε όλα τα επίπεδα. 


Χίος 14/10/2018

Social Share

 
*/