Γ. Πρωτούλης: Ντροπή η απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Με μια μεγαλειώδη πολιτική συγκέντρωση κορυφώθηκε το τριήμερο των εκδηλώσεων

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 ·

Με μια συγκλονιστική, μεγαλειώδη συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και η Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ. Ενα Φεστιβάλ που θα θυμόμαστε για καιρό για τον παλμό του, τον πλούτο του, τις πολλές μοναδικές στιγμές που μας χάρισε.
«Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!» Το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ, με στίχους από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου, εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο το περιεχόμενο του Φεστιβάλ, μπήκε στα στόματα των καλλιτεχνών στις σκηνές, τραγουδήθηκε από τους επισκέπτες σε κάθε τους βήμα.
Για τρεις μέρες, η μεγάλη πολιτεία του Φεστιβάλ πλημμύρισε από κόσμο και κάθε γωνιά της είχε να προσφέρει κάτι διαφορετικό, όπως πάντα, με γόνιμο προβληματισμό, μουσικές συγκινήσεις, μεγάλα γλέντια. Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη κορύφωση για ένα τέτοιο συγκλονιστικό τριήμερο, από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου.
Πριν φτάσουν ακόμα οι προσυγκεντρώσεις, ο χώρος της Κεντρικής Σκηνής είχε ήδη γεμίσει. Πρώτη μπήκε στο χώρο η προσυγκέντρωση της Διεθνούπολης, με τις αντιπροσωπείες των 40 Οργανώσεων Νεολαίας από όλο τον κόσμο, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Το πανό τους έγραφε «Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός» στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Social Share

 
*/