Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ: Χωρίς μομφή στο ΝΑΤΟ οι εντάσεις για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 ·

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ. Το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει από τη συζήτηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην ομιλία του στη Βουλή, να δηλώνει πως «δεν θα πάρει άλλο μέρος σε αυτή την παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας».
Πίσω από τις εντάσεις για το ονοματολογικό, έκρυψαν όλα τα αστικά κόμματα τους κινδύνους για τους λαούς, που προκύπτουν από την «ολοκλήρωση» του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια, στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Τους βουλευτές των ΑΝΕΛ στόχευσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως «ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ αύριο». Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν επιδίωξε συναίνεση» και υποστήριξε ότι η συμφωνία είναι «εθνική υποχώρηση», αφήνοντας να εννοηθεί πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έλαβε ανταλλάγματα και πως στηρίζεται σε «ευκαιριακή δεδηλωμένη».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμένος, δήλωσε πως «σήμερα δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία, για την οποία θα πάει αύριο ο κ. Κοτζιάς να μονογράψει» και επανέλαβε ότι στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά δεν συμφωνεί με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της γειτονικής χώρας.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έκανε χρήση εγγράφων του υπουργείου του, αναφέροντας πως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις «διαπραγματεύονταν το όνομα "Βόρεια Μακεδονία"». Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, δήλωσε ότι «δεν δώσαμε εθνότητα, η συμφωνία λέει ιθαγένεια», ενώ για τη γλώσσα επανέλαβε ότι το 1977 η «μακεδονική» γλώσσα αναρτήθηκε στις επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να κατατεθούν όλα τα έγγραφα και επί των ημερών του Νίκου Κοτζιά, υποστηρίζοντας ότι γίνεται επιλεκτική χρήση εγγράφων.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/