Ολόκληρη η εκδήλωση για τον Φώτη Αγγουλέ

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Σχόλιο για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα» του Ισραήλ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018 ·

Σε σχόλιό του για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα» του Ισραήλ, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να εγκαινιάσει τη νέα του πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ουσιαστικά ως "πρωτεύουσα" του Ισραήλ, προμηνύει νέες αρνητικές εξελίξεις σε βάρος του Παλαιστινιακού και όλων των λαών της περιοχής.
Η προσπάθεια των δολοφόνων των λαών να αποσπάσουν τη στήριξη της νεολαίας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους φαίνεται ότι περιλαμβάνει και τον... "αμαρτωλό" διαγωνισμό της Eurovision. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι η Ιερουσαλήμ αναφέρθηκε ουσιαστικά από την ισραηλινή νικήτρια του διαγωνισμού σαν "πρωτεύουσα" του Ισραήλ; Ενώ την προσβλητική για τον παλαιστινιακό λαό "ατάκα" της νικήτριας αμέσως την αναπαρήγαγε και ο Μπ. Νετανιάχου, πρωθυπουργός του Ισραήλ!
Καλούμε τους νέους και τις νέες της χώρας μας να συνεχίσουν τη στήριξη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και της νεολαίας που διεκδικώντας τη δική τους πατρίδα έρχονται αντιμέτωποι με την κρατική βία, τις δολοφονίες και τις φυλακίσεις εκ μέρους του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ενισχύει την πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ και να απαιτήσουν την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στη βάση της απόφασης της ελληνικής Βουλής το Δεκέμβρη του 2015. Συνολικά να δυναμώσει η λαϊκή και νεανική πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή μας».

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/