Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Καθ' υπόδειξη...

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 ·

Δεν πέρασε ούτε μια μέρα από τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, στις 27 Φλεβάρη, και τα παπαγαλάκια της Χρυσής Αυγής λύσσαξαν για τον στρατιώτη που χαιρέτισε από το βήμα τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση. Σε ακροδεξιές φυλλάδες και ιστοσελίδες γράφτηκαν τα πλήρη στοιχεία του και η Μονάδα όπου υπηρετεί, με την υπόδειξη στην ηγεσία του υπουργείου Αμυνας και τη στρατιωτική ηγεσία να τον τιμωρήσουν για το «θράσος» του να μιλήσει ένστολος ενάντια στους ιμπεριαλιστές «συμμάχους» και την ελληνική κυβέρνηση, που σέρνουν το λαό σε σοβαρές περιπέτειες και κινδύνους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χρειάστηκε λίγο χρόνο για να ...επεξεργαστεί τις προτροπές τους και να σταθμίσει την κατάσταση, μέχρι που αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη να τιμωρήσει τον στρατιώτη, επειδή ανέδειξε το καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι να συμμετέχουν στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η στάση της κυβέρνησης. Προκειμένου να στείλει μήνυμα «παραδειγματισμού» σε όσους στο στράτευμα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέδια που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του λαού και την άμυνα της χώρας, δεν διστάζει να ταυτιστεί με τους φασίστες, με τους οποίους άλλωστε συναγελάζεται ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, άλλοτε στις τελετές για τις εθνικές επετείους και άλλοτε στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για την περαίωση ΝΑΤΟικών ασκήσεων.

(Το σχόλιο στο Ριζοσπάστη του ΣΚ)


Επίσης το ΠΑΜΕ εξέδωσε Δελτίο Τύπου:



Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη την ενέργεια, ένας συνάδελφός μας που υπηρετεί τη θητεία του στον ελληνικό στρατό, να τιμωρηθεί από την μονάδα του, γιατί μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Το παράπτωμα του ήταν ότι μίλησε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον πραγματικό ρόλο των γερακιών του πολέμου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ότι ανέδειξε τα πραγματικά αίτια που οδηγούν τους λαούς στο αιματοκύλισμα, στα βάσανα και στην προσφυγιά και δεν είναι άλλα από την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Στην ίδια ομιλία που μίλησε από καρδιάς και παλικαρίσια για το καθήκον των εργατών και των παιδιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών που υπηρετούν τη θητεία τους, που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της χώρας μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Γιατί την ίδια στιγμή που κάνει επιθεώρηση μονάδων με τη συνοδεία των φασιστών της Χρυσής Αυγής, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, που κόβει από μισθούς και συντάξεις για να χρηματοδοτεί τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και αποστολές που εκτός των άλλων συνδράμουν και στην όξυνση των πολεμικών αναμετρήσεων στη Συρία και αλλού, τιμωρείται ο στρατιώτης που ανέδειξε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία να καταδικάσουν αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια. Να οργανώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη τους ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ενάντια στην πολιτική που γεννά την φτώχεια, τους πολέμους, την εκμετάλλευση και την προσφυγιά.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/