Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Γ. Μαρίνος στη Χίο: Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι μέρος του προβλήματος

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 ·

Ο Γ. Μαρίνος από τη Χίο, αναφερόμενος στις «εκρηκτικές εξελίξεις», σημείωσε ότι «η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται και αυξάνονται οι κίνδυνοι για θερμό επεισόδιο, ακόμα και για πολεμική εμπλοκή».
Η «κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον εφησυχασμό ως μέσο χειραγώγησης εργατικών - λαϊκών δυνάμεων με στόχο να περάσει πλατιά η αντίληψη ότι η λαϊκή πάλη περισσεύει, ότι η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του κεφαλαίου είναι ικανή να δίνει λύσεις, ότι μπορεί να χειρίζεται με επιτυχία δύσκολα προβλήματα, παρουσιάζοντας ως τοποτηρητές της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τις δυνάμεις που είναι μέρος του προβλήματος, βρίσκονται πίσω από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κάλεσε τους εργαζόμενους να μετατρέψουν την ανησυχία τους σε μαζική δράση κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, «να μην εγκλωβίζεται η σκέψη στο πότε θα γίνει πόλεμος, αλλά τώρα ο λαός να οργανώνεται και με την πάλη του να διεκδικεί την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να ενισχύει τη διεθνιστική αλληλεγγύη με το λαό της Τουρκίας».
Αναφερόμενος στην επιθετικότητα της Τουρκίας σημείωσε ότι η «τουρκική αστική τάξη διεκδικεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στην ευρύτερη περιοχή εδάφη και θαλάσσιες περιοχές, διεκδικεί αλλαγή συνόρων κι αυτό έφτασε να το υποστηρίξει ο Ερντογάν ακόμα και στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβρη προβάλλοντας τη θέση για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923».
Πρόσθεσε ότι η επιθετικότητα αυτή «δεν μπορεί να μετατρέψει την αστική τάξη της Ελλάδας σε "αθώα περιστερά". Η αστική τάξη υπερασπίζεται τα συμφέροντά της και είναι συνδεδεμένη με πολλά νήματα με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αυτό εκφράζει η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, όλα τα αστικά κόμματα συμπεριλαμβανομένης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής (...)».
Σχολιάζοντας την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων περί συνόρων της Ελλάδας που είναι και «ευρωπαϊκά σύνορα», τόνισε ότι «δίνουν δικαιώματα στην ΕΕ για την ενδυνάμωση των επεμβάσεων σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων και καλλιεργούν αυταπάτες. Η αλήθεια είναι ότι τα σύνορα της χώρας μπορεί να τα προστατέψει ο λαός μας που θα στηριχτεί στην αλληλεγγύη άλλων λαών της περιοχής και ευρύτερα σε όλο τον κόσμο.
Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, αλλά επιχειρησιακό χώρο στην υπηρεσία των δικών του σχεδιασμών κι αυτό που καθορίζει τη στάση τους είναι η στρατηγική σχέση, όπως λένε με την Τουρκία παρά τη σχετική επιδείνωση των σχέσεων με το γειτονικό κράτος»
Περισσότερα για τις αντίστοιες εκδηλώσεις της ΚΟ Αιγαίου στα νησιά εδώ.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/