Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Οι λαϊκές ανάγκες της εκπαίδευσης παιχνίδι εξουσίας στα χέρια της Δημοτικής Αρχής

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 ·


Στις καλένδες πέταξε το ψήφισμα της ΛΑΣ η συντριπτική πλειοψηφία της συμπολίτευσης της δημοτικής αρχής Χίου, που αφορούσε το προσωπικό «γενικών καθηκόντων» στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενοχλημένη από το γεγονός ότι για πολλοστή φορά απέχει από τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τις λαϊκές οικογένειες.
 Να σημειωθεί ότι αφενός μεν η υποστήριξη των σχολείων με το αναφερόμενο προσωπικό είναι πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος, στο οποίο κωφεύουν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αφετέρου δε το Μάρτιο το προσωπικό αυτό 8μηνης διάρκειας απολύεται και οι προθέσεις της κυβέρνησης για ανανέωση σχετικών συμβάσεων είναι ενταγμένες στη λογική της ανακύκλωσης της ανεργίας και της αναμονής των «30 αργυρίων» του ΕΣΠΑ. Όσοι λοιπόν από τη δημοτική αρχή κάνουν την πάπια και αναρωτιούνται «μα γιατί τόση βιασύνη», απλά δείχνουν τη γύμνια των επιχειρημάτων τους.
Με απαράδεκτες δικαιολογίες που αφορούσαν την απουσία του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) κ. Καρατζά, ο οποίος επιθυμούσε να υποκαταστήσει ως νέος Καίσαρας το κυρίαρχο όργανο (Δημοτικό Συμβούλιο) με το θεσμικό της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ), το θέμα παραπέμφθηκε στο αόριστο μέλλον του όποτε γίνει δημοτικό συμβούλιο, που θα είναι πλέον αργά για δάκρυα.
Να σημειωθεί, ότι από το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο κ. Καρατζάς-που τυγχάνει και στέλεχος της ΔΑΚΕ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση- σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το δημοτικό μας σύμβουλο, εμμέσως πλην σαφώς του προανήγγειλε την καταψήφιση, αφού δεν καταθέσαμε τα διαπιστευτήριά μας στη ΔΕΠ!!!!
Θεωρούμε ότι το ζήτημα χειρισμού για την αποφυγή του παραπάνω σχεδίου ψηφίσματος, μόνο ως «εμπαιγμός» και εκ μέρους του κ. Καρατζά και εκ μέρους της συμπολίτευσης και του δημάρχου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και έτσι καταγγέλθηκε  από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης .

Καλούμε τους εργαζόμενους συμβασιούχους γενικών καθηκόντων, τους εκπαιδευτικούς και όλο το λαό να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το πώς και το γιατί επέδειξε αυτή την αλλεργία σε ένα δίκαιο αίτημα η δημοτική αρχή.-

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/