Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Δεν βλέπει «καθαρή έξοδο» της Ελλάδας ο Τ. Βίζερ

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 ·

Σαφείς αποστάσεις από το κυβερνητικό αφήγημα περί «καθαρής εξόδου» πήρε ο απερχόμενος επικεφαλής του Euro Working Group Τ. Βίζερ, δίνοντας μία μικρή μόνο «γεύση» του αντιλαϊκού παζαριού που διεξάγεται.

«Εάν υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους μετά το τέλος του προγράμματος, τότε λογικό είναι να επιτευχθεί κάποια περαιτέρω συμφωνία», δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο Τ. Βίζερ πρόσθεσε πως σύμφωνα με τους κανόνες που εφαρμόζονται στην Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο - σύντομα και στην Ελλάδα - η χώρα θα είναι κάτω από μια ενισχυμένη εποπτεία, μέχρις ότου το 75% των δανείων επιστραφεί. Με τα σημερινά δεδομένα αυτό το ενδεχόμενο τοποθετείται χρονικά γύρω στο 2060!

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στη συνεδρίαση του Euro Working Group, την Πέμπτη που μας πέρασε, ξεκίνησε η συζήτηση για τη μορφή που θα πάρουν τα μνημόνια της «επόμενης μέρας», μετά τον Αύγουστο του 2018 που τυπικά λήγει το πρόγραμμα. Η συζήτηση είχε τη μορφή ερωτημάτων από τους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ευρωπαϊκές πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα, επισήμαναν ότι οι εναλλακτικές για την Ελλάδα παραμένουν οι γνωστές τρεις: Η «καθαρή έξοδος», η έξοδος με μια προληπτική γραμμή στήριξης (που συνεπάγεται ένα νέο μνημόνιο) και η «υβριδική» λύση. Η τελευταία και επικρατέστερη αφορά τη δημιουργία ενός πλαισίου ειδικά για την Ελλάδα, που θα είναι πιο αυστηρό από τη μεταμνημονιακή εποπτεία της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, αλλά δεν θα λέγεται μνημόνιο και δεν θα συνοδεύεται από νέο δάνειο.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/