Ολόκληρη η εκδήλωση για τον Φώτη Αγγουλέ

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΤΟ Κ.Υ.Τ. ΤΗΣ ΒΙΑΛ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΡΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε., ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 ·

Στις 15-11-2017 αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου και της Τομεακής Επιτροπής Χίου του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Μάρκο Σκούφαλο, Μαρίνα Κυριάκου, Χριστίνα Παληού και Φραγκούλη Κυλαδίτη επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής  και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) στην π. ΒΙΑΛ.

Ύστερα από εποικοδομητική ενημέρωση και συζήτηση που είχαν με τα στελέχη της Διοίκησης, της Υπηρεσίας Ασύλου, της αστυνομικής δύναμης, των εργαζομένων στο Κ.Υ.Τ., επίσκεψη στους χώρους φιλοξενίας  διαπίστωσαν τα ακόλουθα:

  • Μετά από τις πρόσφατες αφίξεις στη Χίο προσφύγων και μεταναστών  ο αριθμός των φιλοξενούμενων είναι υπερδιπλάσιος αυτού που μπορεί να φιλοξενήσει η ΒΙΑΛ. (2240 άτομα κατά τη συγκεκριμένη ημέρα), ενώ από αυτά τα 1000 περίπου διαβιούν σε σκηνές μεγάλες ή μικρές και σε ιδιοκατασκευές. Οι συνθήκες ζωής των ήδη συνωστισμένων προσφύγων, μεταναστών και ειδικά όσων απ’ αυτούς βρίσκονται σε σκηνές, με το χειμώνα, τις βροχές, τις καταιγίδες, το κρύο, τη λάσπη είναι τραγικές. Ξεκάθαρα φαίνεται ότι οι κυβέρνηση ενισχύει τη δομή εγκλωβισμού, αντί να την αποσυμφορεί.


  • Κατά τους δύο τελευταίους μήνες, με τον υπερπληθυσμό και τις αφίξεις να φτάνουν τα 1400 περίπου άτομα, προέκυψαν και προβλήματα σε σχέση με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα υγιεινής και να απαιτείται υποδομή τέτοιου δικτύου που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές και όχι σε μπαλώματα που γίνονται μέχρι τώρα. Οι οικίσκοι που υπάρχουν προς τοποθέτηση μπροστά στο Χειμώνα, θα παραμείνουν κουφάρια αν δεν υπάρξουν και δεν προηγηθούν οι κατάλληλες υποδομές.
  • Η υπηρεσία Ασύλου, που λειτουργεί μέσα στη ΒΙΑΛ, διεκπεραιώνει 70 περίπου υποθέσεις την εβδομάδα. Το πρόβλημα δημιουργείται με τη σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και για τους εν γένει εργαζόμενους (κυρίως 8μηνες συμβάσεις) που δημιουργεί κενά μέχρι την πρόσληψη και ενημέρωση νέων ή την επαναπρόσληψη των παλιών. Στην Υπηρεσία Ασύλου αυτό το κενό είναι δυσβάσταχτο, αφού μειώνει άμεσα την αποδοτικότητά της, γι αυτό και βασικό τους αίτημα είναι η άμεση ανανέωση των συμβάσεων και η περαιτέρω στελέχωση. Αποδεικνύεται λοιπόν η ορθότητα της θέσης μας ως ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου, που ζητάμε μόνιμες προσλήψεις και όχι το χάλι που επικρατεί με τις ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Η αστυνομική δύναμη δεν ανέφερε εργασιακά προβλήματα, αφού είναι μόνιμο προσωπικό, ωστόσο εφόσον αυξάνεται ο πληθυσμός υπάρχει ζήτημα, αλλά και από την άλλη, μια σειρά υλικά που χρησιμοποιούνται όπως γάντια κλπ., αγοράζονται από τους ίδιους, αφού δεν επαρκούν τα αναλώσιμα υλικά που δίνονται.

Ας σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της περιοχής Χαλκειούς με τις ζημιές που έχουν υποστεί στις περιουσίες τους δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη από το κράτος, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες γι’ αυτό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι απούσα από το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ενώ συμμετέχει μέχρι τα μπούνια στην επέλαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΝΑΤΟ και ΕΕ στις περιοχές του πολέμου, προκειμένου να χαράξουν νέους ενεργειακούς δρόμους και να επιβάλουν νέες αγορές. Το επικοινωνιακά τρίκ και ο αστικός κοσμοπολιτισμός της κυβέρνησης βρίσκεται πολύ μακριά από τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι κυνηγημένοι των επεκτατικών πολέμων, οι «κολασμένοι» του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου απαιτούμε:


  •  Άμεση και διπλή απεμπλοκή των προσφύγων μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, για να φτάσουν στον προορισμό που επιθυμούν.


  •  Γρήγορη χορήγηση ασύλου, σ’ όσους το δικαιούνται, με απλούστευση των διαδικασιών και ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου με μόνιμους υπαλλήλους.


  •  Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης κατά το σύντομο διάστημα φιλοξενίας στο Κ.Υ.Τ. (στέγαση σε οικίσκους, χώροι υγιεινής, ιατρική περίθαλψη,  ψυχολογική στήριξη, εκπαίδευση κ.λπ.) Ως εκ τούτου απαραίτητη είναι η στελέχωση σε προσωπικό με μόνιμες θέσεις εργασίας που θα παρέχει όλες τις παραπάνω υπηρεσίες.


ü Συντόμευση των διαδικασιών που έχουν σχέση με τη εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

ü Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας (γάντια latex, μάσκες κ.λπ.) της αστυνομικής δύναμης και του Λιμενικού.

ü Άμεση αποζημίωση των κατοίκων της περιοχής που έχουν υποστεί ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία και καλλιέργειες και που μέχρι σήμερα παρά τις δέουσες ενέργειές τους δεν έχουν λάβει.

ü Η δημοτική αρχή να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού και στο μέρος που της αναλογεί στη λειτουργία του Κ.Υ.Τ. (ύδρευση, αποχέτευση, αποκομιδή απορριμμάτων).

Θεωρούμε δεδομένο ότι για να λυθεί το προσφυγικό μεταναστευτικό πρέπει να κοπεί η ρίζα που το δημιουργεί και αιματοκυλά λαούς. Όσον αφορά την περιοχή μας, απαιτούμε την αποχώρηση του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και όλων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών από την Εγγύς Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/