Δ. Κουτσούμπας: Να ανέβει πολύ ψηλά το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που αμφισβητεί την ΕΕ



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Έξι εργαζόμενοι απειλούνται με μη ανανέωση σύμβασης στην Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 ·

Έξι εργαζόμενοι απειλούνται με μη ανανέωση σύμβασης στην Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, στηλιτεύοντας την κυβέρνηση και την πολιτική της. Οι εργαζόμενοι, δεν έσκυψαν το κεφάλι όπως αναφέρει η ανακοίνωση και η προϊσταμένη αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης "ενώ έχει ήδη προβεί στην ανανέωση όλων των άλλων έργων..."

 Ολόκληρη η αναοίνωση έχει ως εξής:

"Το πραγματικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και των εκπροσώπων της, είδαν οι έξι συνάδελφοι συντηρητές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου (ΕΦΑ), καθώς όπως πληροφορήθηκαν δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις του έργου που εκπονούν μιας και δεν ήταν «καλά» παιδιά στο οκτάμηνο της σύμβασής τους.
Η προϊσταμένη, ενώ έχει ήδη προβεί στην ανανέωση όλων των άλλων έργων, αρνήθηκε να ανανεώσει τη σύμβαση των συναδέλφων στο έργο της Νέας Μονής επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, συμπαραστέκεται στον αγώνα των συναδέλφων για την ανανέωση των συμβάσεών τους. Η τρομοκρατία των εκπροσώπων της κυβέρνησης και του κεφαλαίου θα πέσει στο κενό όταν βρει συλλογική αντίσταση από όλους τους συναδέλφους του χώρου, αλλά και γενικά. Το αίτημα της ανανέωσης συμβάσεων χρειάζεται να αναπτυχθεί και διευρυνθεί, στους κόλπους των εργαζόμενων όλων των κλάδων,  βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Αίτημα που μπορεί και πρέπει να ενώσει όλους τους εργαζόμενους.
Τέρμα στον εκφοβισμό! Διεκδικούμε: την ανανέωση των συμβάσεων για τους έξι συναδέλφους της ΕΦΑ Χίου, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Αγωνιζόμαστε για
    Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
    Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Καμία περικοπή σε μισθούς και επιδόματα. Κατάργηση των  ελαστικών μορφών εργασίας, τέλος στην ομηρία των εργαζομένων (πεντάμηνα - οκτάμηνα).
    Αναγνώριση πτυχίων και προϋπηρεσίας. Ανθυγιεινό επίδομα για όλους όσους εργάζονται σε ανθυγιεινό περιβάλλον. Οικοδομικό ένσημο στους εργατοτεχνίτες των ανασκαφών. Μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.
    Απόλυτη προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αντιστεκόμαστε στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους"


Τέλος, στους εργαζόμενους συμπεραστέκεται με σχόλιό του και η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ τονίζοντας: "Οι έξι συντηρητές που απασχολούνται στο έργο της Νέας Μονής, απειλούνται με απόλυση γιατί τόλμησαν το προηγούμενο διάστημα να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα: να πληρώνονται στην ώρα τους, να έχουν τον αναγκαίο εξοπλισμό, υλικά εργαλεία κ.α."

Καταλήγωντας αναφέρει : "Να μην περάσει η προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζόμενων από την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Χίου, που γίνεται με τις πλάτες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου.

Απαιτούμε να ανανεωθούν τώρα οι συβάσεις των έξι εργαζομένων της ΕΦΑ Χίου.

Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα."

Social Share

9 Ιουνη #Τωρα_ΚΚΕ!



Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



 
*/