Δ. Κουτσούμπας: Να ανέβει πολύ ψηλά το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που αμφισβητεί την ΕΕ



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 ·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση των ΗΠΑ ενάντια στη Συρία, με τη χρησιμοποίηση πυραύλων από αμερικανικά πλοία που βρίσκονται στη Μεσόγειο και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον πολύπαθο Συριακό λαό.
          Οι λαοί γνωρίζουν πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, που δημιούργησαν τις εγκληματικές οργανώσεις, τύπου Αλ Κάϊντα και Ισλαμικού Κράτους, προβάλλουν και αξιοποιούν προσχήματα για να δικαιολογούν τις επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Συρία, στο Ιράκ, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, η οποία αποτελεί πεδίο οξύτατων ανταγωνισμών, με θύματα τους λαούς. Αυτό έκαναν και στο παρελθόν.
          Οι εξελίξεις αποδεικνύουν την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία εμπλέκει βαθύτερα την χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διαθέτοντας μεταξύ των άλλων τη στρατιωτική βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις και υποδομές, για επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ  στην περιοχή.
          Το ΚΚΕ απαιτεί να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις. Να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

ΑΘΗΝΑ 7/4/2017                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ




Social Share

9 Ιουνη #Τωρα_ΚΚΕ!



Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



 
*/