Ολόκληρη η εκδήλωση για τον Φώτη Αγγουλέ

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη δημιουργία Επιτροπής προσφυγικού – μεταναστευτικού

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 ·

Η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου Μάρκου Σκούφαλου για τη δημιουργία Επιτροπής προσφυγικού – μεταναστευτικού:

«Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης  η οποία πολλαπλώς έχει δηλωθεί, στο θέμα που μας αφορά, δηλαδή στη δημιουργία μιας Επιτροπής για πρόσφυγες - μετανάστες και γενικά το προσφυγικό - μεταναστευτικό δεν είναι ένα θέμα τεχνοκρατικό. Δηλαδή να ψάξουμε  και να βρούμε ποιες είναι οι λύσεις  και πώς θα ψάξουμε να βρούμε τη βέλτιστη λύση, ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είναι πολιτικό πρόβλημα, έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή η συμφωνία εγκλωβισμού κυβέρνησης-ΕΕ-Τουρκίας, είναι συνολικά το πώς βλέπουμε την εμπλοκή των ΜΚΟ, είναι το πώς εννοούμε πολιτικά τον απεγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων και από το νησί μας στη βάση της αποσυμφόρησής του και από τη χώρα. Επομένως αυτά τα ζητήματα μπορεί να τα αντιμετωπίσει μόνο ένα πολιτικό όργανο που λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο.
»Από ‘κει και πέρα εμείς δε φανταζόμαστε μια Επιτροπή στην οποία θα συμμετάσχουμε  και η οποία θα είναι μια Επιτροπή που θα λειτουργεί παράλληλα με το Δημοτικό Συμβούλιο, πρώτον γιατί δεν μπορεί να έχει την ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου και δεύτερον γιατί αν πάει να αποκτήσει μια τέτοια πολιτική ευθύνη, τότε οι ίδιοι υπονομεύουμε ένα κατ’ εξοχήν πολιτικό όργανο και χάνουμε  και το στόχο που πρέπει να έχει μια τέτοια Επιτροπή.
»Για  μας, όπως είχαμε τονίσει και στη συζήτηση στην οποία βρεθήκαμε, το κύριο είναι να υπάρχει μια Επιτροπή αλληλοενημέρωσης, “διάχυσης της πληροφορίας”, όπως την είπατε, κύριε δήμαρχε, να είναι μια Επιτροπή  η οποία θα προσπαθεί να προλάβει κάποια πράγματα και θα βελτιστοποιεί τη δουλειά που  θα γίνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα μπορεί σε ένα πρωτόλειο επίπεδο να  λύνει και κάποια ζητήματα. Για παράδειγμα δεν είναι ανάγκη να συνέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο, για να επιληφθεί αν θα μπουν δυο λάμπες στη ΒΙΑΛ, τη στιγμή που θα μπορέσει η Επιτροπή αυτή, έχοντας εντοπίσει το ζήτημα, να μπορέσει να ενεργοποιήσει τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ή υπεύθυνο για τη λύση του ζητήματος.
»Έτσι λοιπόν εμείς με αυτές τις παραμέτρους βλέπουμε αυτήν την Επιτροπή και όχι σαν ένα όργανο που θα λειτουργεί παράλληλα και ενδεχομένως  και ανταγωνιστικά, κάποια στιγμή, προς το Δημοτικό Συμβούλιο, με το οποίο εμείς δεν ταυτιζόμαστε, ξέρουμε τι πολιτικό όργανο είναι και με την έννοια ότι συμμετέχουμε με ένα Δημοτικό Σύμβουλο και είναι συγκεκριμένοι οι συσχετισμοί του.
»Από εκεί και πέρα επειδή γνωρίζετε -και το έθεσα και την προηγούμενη φορά- εμείς, ως παράταξη, ένα Δημοτικό Σύμβουλο έχουμε, δε μας δίνεται η δυνατότητα να  γίνει χίλια  κομμάτια ο υποφαινόμενος. Άρα στην Επιτροπή θα εκπροσωπείται από μένα  και αν δεν μπορώ εγώ, από το συνάδελφο Φραγκούλη Κυλαδίτη ή την κ. Κλαίρη Κωστάλα και θα παρακαλέσω αυτό να γίνει αποδεκτό. Είναι πολιτικά πρόσωπα, δεν είναι γενικά πρόσωπα -γιατί μπορεί να υπάρξει ένας τέτοιος προβληματισμός-  και είναι και πρόσωπα εντεταλμένα από τη ΛΑ.Σ. Δ. Χίου. Έχουν ευθύνη απέναντι στην παράταξη της οποίας ήταν υποψήφιοι, όση ευθύνη έχω κι εγώ γι’ αυτό που λέω σε σχέση με τη ΛΑ.Σ. Δ. Χίου.»

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/