Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2025


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Δεν συγκροτήθηκε το ΔΣ στο Σύλλογο Δασκάλων - Η ΕΝΟΤΗΤΑ και το Π.Α.ΜΕ "δεν γίνονται ντεκόρ σε συσχετισμό απεργοσπασίας..."

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 ·

"Λυτοί και δεμένοι" έχουν μπει ώστε να μπουν εμπόδια στη δράση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου. 
Σταθερά η ΕΝΟΤΗΤΑ (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ) τα τελευταία χρόνια ως πρώτη δύναμη έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή, τη δράση τον ταξικό προσανατολισμό του για τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων και σταθερά έχει δεχτεί τα "πυρά" περί "επαγγελματιών συνδικαλιστών", "κομματικοποίησης", "έλλειψης δημοκρατίας" κλπ από φιλοκυβερνητικούς συνδικαλιστές. Οι επιθέσεις από πολιτικές δυνάμεις μέσα και έξω από το Σωματείο συνεπικουρούνται και από γνωστό τοπικό δικτυακό μέσο, που σπεύδει με την πρώτη ευκαιρία με ψεύδη και ανακρίβειες να σπιλώσει την ΕΝΟΤΗΤΑ και Π.Α.ΜΕ, ταυτίζοντας το Σωματείο με το ΚΚΕ, αναπαράγοντας τις λάσπες της "Πρωτοβουλίας"!
Χθες στο πρώτο ΔΣ οι συκοφαντικές επιθέσεις συνεχίστηκαν ενώ σε ένα "μπλοκ" δυνάμεων οι παρατάξεις των "Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών", "Πρωτοβουλία", "ΔΗΣΥ" μπλόκαραν την πρόταση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ που αντέκρουε την απεργοσπασία των εκλεγμένων τους. Όταν η ΕΝΟΤΗΤΑ παρότι πρώτη δύναμη με 45% αρνήθηκε να γίνει ντεκόρ σε Προεδρείο με απεργοσπάστες και ενώ θα μπορούσαν να επιβάλλουν την πρότασή τους για τη συγκρότηση του ΔΣ, αποχώρησαν από τη διαδικασία! Η ανακοίνωση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ έχει ως εξής:

Ενημέρωση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την αδυναμία συγκρότησης του ΔΣ σε σώμα στις 20/12/2016

Η Ενότητα θεωρεί υποχρέωση της να ενημερώσει τα μέλη του συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου για τη συνεδρίαση της 20ης 12 του 2016 με θέμα τη συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα.
Η Ενότητα δια του πλειοψηφούντος συμβούλου της Γιώργου Αμπαζή κατέθεσε την παρακάτω πρόταση που στηρίζεται σε δύο βασικές αρχές:
1) Τα μέλη του προεδρείου (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας) θα πρέπει να υπερασπίζονται  εμπράκτως το καταστατικό του συλλόγου και κατά συνέπεια τα συμφέροντα των συναδέλφων (άρθρο 2 παράγραφος Α) – «…διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των μελών με διεκδικήσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες, καταγγελίες, ψηφίσματα, απεργίες, και μ’ όλα τα συνδικαλιστικά μέσα σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ».
 2) Το σωματείο πρέπει να συνεχίσει έμπρακτα να είναι διεκδικητικό και αγωνιστικό.
Η πρόταση της Ενότητας ήταν η παρακάτω:
«Παίρνοντας υπόψη το αποτέλεσμα των εκλογών της ................, που έδωσε στην ΕΝΟΤΗΤΑ το 45%.
Παίρνοντας υπόψη ότι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες, εξέφρασαν τη θέλησή τους, με βάση τις θέσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων που ξεδιπλώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.
Κρατώντας ως στοιχείο κρίσιμο το ερώτημα που έβαλε η ΕΝΟΤΗΤΑ «τι Σωματείο θέλουμε και σε ποια κατεύθυνση», επομένως και το κομβικό ζήτημα της στάσης μας απέναντι στους αγώνες γενικά αλλά και την απεργία ειδικότερα, νομίζουμε ότι δόθηκε απάντηση σε ένα βαθμό και με την ψήφο.
Με βάση αυτά, κάνουμε την παρακάτω πρόταση που κατά τη γνώμη μας αποτυπώνει αυτά τα δεδομένα, τις διαθέσεις και τις επιλογές των συναδέλφων:
Η θέση του Προέδρου και του Γραμματέα να δοθούν στην ΕΝΟΤΗΤΑ
Η θέση του αντιπροέδρου στην Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗΣΥ).
Η θέση του ταμία στους «Ανεξάρτητους Εκπαιδευτικούς»
Το σωματείο πρέπει να είναι διεκδικητικό αγωνιστικό, ταξικό!
Οφείλουμε ξεκάθαρα να σημειώσουμε ότι απεργοσπασία και διακριτή θέση μέσα στο ΔΣ για μας είναι έννοιες ασυμβίβαστες, γι αυτό με δεδομένη την απεργοσπαστική στάση μελών  του ΔΣ δεν πρόκειται να βάλουμε σε παζάρι τέτοιες λογικές. Η καρέκλα για μας είναι αμελητέα μπροστά στις αρχές μας».
Οι άλλες παρατάξεις αρνήθηκαν την πρόταση της Ενότητας, δηλαδή το προεδρείο του ΔΣ να μην αποτελείται από άτομα που δεν υλοποιούν τις αγωνιστικές αποφάσεις, (οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις παίρνονται ακόμα και από τη ΔΟΕ ή την ΑΔΕΔΥ), λοιδορώντας  το δικαίωμα της απεργίας και έθεσαν βέτο για το πρόσωπο που θα ορίσει η Ενότητα για τη θέση του προέδρου…
Η Ενότητα μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε και στην προσπάθεια να αλλάξει δρόμο το Σωματείο, τόνισε ότι με βάση το καταστατικό μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία συγκρότησης του προεδρείου από τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές δυνάμεις που το απαρτίζουν. Θα ήταν απαράδεκτο για όσους μας ψήφισαν γι’αυτό που είμαστε, για τις θέσεις μας, αν η ΕΝΟΤΗΤΑ και το ΠΑΜΕ γινόταν ντεκόρ σε ένα συσχετισμό απεργοσπασίας και υποταγής μόνο και μόνο για την «καρέκλα».
 Η Ενότητα δεν μπορεί να συμμετέχει σε ένα προεδρείο, που αλλοιώνεται ο ρόλος του ως μπροστάρης και οργανωτής του αγώνα για τα δικαιώματά μας. Που αποτελείται από μέλη που αντιμάχονται τις καταστατικές αρχές του Σωματείου, από τη θέση του εκλεγμένου μέλους του ΔΣ, ενώ έχουν υποχρέωση να τις προασπίζουν. Επίσης, δεν μπορεί να αποδεχθεί την επιβολή, από πλευράς των άλλων παρατάξεων, του προσώπου που θα τοποθετηθεί στη θέση του Προέδρου, με απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις και απειλές στους εκλεγμένους της.
Για τους παραπάνω λόγους δηλώσαμε ότι θα παραμείνουμε  τα τρία εκλεγμένα μέλη της στο ΔΣ ως απλά μέλη (Αμπαζής Γιώργης, Τσαγγάρη Χρυσούλα και Τσίγκος Στέφανος) και καλέσαμε τον πλειοψηφώντα σύμβουλο της δεύτερης παράταξης (Ανεξάρτητοι εκπαιδευτικοί) να αναλάβει τη διαδικασία συγκρότησης του προεδρείου.
Δυστυχώς οι άλλες παρατάξεις δεν ανέλαβαν το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί  (αποχώρησαν), τη στιγμή μάλιστα που μπορούσαν να συμφωνήσουν σε αυτά που είχαν θέσει ως προαπαιτούμενα για  να συγκροτηθεί το προεδρείο!
Για μας ο αγώνας θα συνεχιστεί μέσα κι έξω από τα σχολεία, σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική, κυβερνήσεων – ΕΕ, για όλους τους συναδέλφους, ειδικά σήμερα που η αναζωογόνηση του εργατικού κινήματος με δυνατά Σωματεία είναι όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητη.

Social Share

 
*/