Ολόκληρη η εκδήλωση για τον Φώτη Αγγουλέ

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΦΥΛΑΚΩΝ» - ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 ·

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η δημιουργία «φυλακών» - κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, αποδεικνύει ότι είναι σταθερή η επιδίωξη και το σχέδιο της κυβέρνησης να μετατρέψει τα νησιά σε χώρο μόνιμου εγκλωβισμού χιλιάδων κατατρεγμένων από τις ιμπεριαλιστικές σφαγές.
          Η δημιουργία τους θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην υλοποίηση της απάνθρωπης και επικίνδυνης πολιτική της ΕΕ, τόσο για τους προσφυγές – μετανάστες, όσο και για τους κατοίκους των νησιών.
          Επίσης, ούτε λύση ούτε ανακούφιση, στα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερσυσσώρευση των εγκλωβισμένων μπορεί να δώσει η διασπορά τους, με διαφορές μορφές λειτουργίας των «hot spots».
          Αυτό που χρειάζεται και πρέπει να γίνει επειγόντως είναι ο απεγκλωβισμός των προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και η μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους. Να μην δημιουργηθούν κέντρα κράτησης – «φυλακές» στα νησιά του Αιγαίου και να κλείσουν τα hotspots. Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες προσωρινής υποδοχής και καταγραφής με την ευθύνη του κράτους.

29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/