Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 ·

Εμείς οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, μητέρες που καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωπες με τα οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, ξέρουμε ότι  η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των προηγούμενων, είναι η αιτία  και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας, με τους πρόσφυγες και τις άθλιες συνθήκες παραμονής και διαμονής τους, και για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στα σχολεία και την εκπαίδευση και για το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, τη φτώχεια και την ανεργία που βιώνουμε.

Υποδεχόμαστε και αγκαλιάζουμε με όλες τις μορφές τα προσφυγόπουλα, στις γειτονιές και τα σχολεία. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, που ξεριζώθηκαν από τις χώρες και τα σπίτια τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου και αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Έχουμε κοινές αγωνίες, πολλά κοινά προβλήματα, που έχουν τη ρίζα τους τον καπιταλισμό, τα κέρδη.

Καλούμε τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους να εκφράσουν έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται, τα φαινόμενα εκμετάλλευσης εις βάρος των ξεριζωμένων. Καταδικάζουμε ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Καταδικάζουμε προσπάθειες παρέμβασης διαφόρων σε συλλόγους γονέων στα σχολεία των παιδιών μας, ενάντια στην είσοδο των προσφυγόπουλων στο χώρο του σχολείου και στην ένταξή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα.
Απαιτούμε να υλοποιηθούν με κρατική ευθύνη όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά των προσφύγων, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ. Είναι κρίσιμο τα προσφυγόπουλα να νιώσουν ότι ζουν όσο αυτό είναι δυνατόν σε κανονικές, ανθρώπινες συνθήκες και πλευρά αυτής της ανάγκης είναι η μαθησιακή, παιδαγωγική διαδικασία, με δημιουργική απασχόληση, διδασκαλία της μητρικής γλώσσας, της ελληνικής γλώσσας και μιας ξένης γλώσσας, δημιουργία βιβλιοθηκών, φυσική αγωγή κ.ά. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και να μην αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία ούτε ένα προσφυγόπουλο. Να εξασφαλιστεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, κ.α.), καθώς και η ασφαλής μεταφορά των παιδιών από το ίδιο το κράτος, όπου χρειάζεται.
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ!
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ!

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/