Δ. Κουτσούμπας: Να ανέβει πολύ ψηλά το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που αμφισβητεί την ΕΕ



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Απόφαση συμμετοχής του Σωματείου Ιδ. Υπαλλήνων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 7/10, για το προσφυγικό

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 ·

Με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ καλεί σε συμμετοχή τα μέλη του, στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 7/10 στις 7μμ στην Πλατεια Βουνακίου, για το προσφυγικό.

Αιτήματα αιχμής, όπως και το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, η μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από το νησί και ο απεγκλωβισμός τους από τη χώρα, η αντίθεση στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που στηρίζεται από τα Κόμματα του ευρομονόδρομου, το άμεσο αίτημα για αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και το σταμάτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου που γεννά την προσφυγιά.
Επίσης, δηλώνεται η αντίθεση στα χοτ σποτ και η δημιουργία προσωρινών δομών ανοικτής φιλοξενίας με αποκλειστικά κρατική ευθύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, σε συνέχιση των κινητοποιήσεων μας, συμμετέχει στο κάλεσμα σωματείων, συλλόγων και φορέων του νησιού μας για το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού της Παρασκευής 7/10 στις 6:30μμ στην Πλατεία Βουνακίου.
  Με τη κινητοποίησή μας τον Ιούνη δείξαμε ότι Έλληνες και ξένοι εργάτες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Ίσα ίσα πολλά περισσότερα μας ενώνουν.
  Το προσφυγικό κύμα δεν είναι αποτέλεσμα «των ανοιχτών συνόρων», αλλά των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της συμμετοχής των ελληνικών κυβερνήσεων, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και των δρόμων μεταφοράς τους στην Ευρώπη. Όσοι χρησιμοποιούν το πρώτο σαν επιχείρημα έχουν σκοπό να κρύψουν τον πραγματικό αίτιο, εξυπηρετώντας το σύστημα και τα μονοπωλιακά συμφέροντα.
  Το προσφυγικό δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τους ντόπιους αλλά ούτε μόνο τους πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του εγκλωβισμού των τελευταίων στο νησί μας. Άρα από κοινού είναι ανάγκη να δοθεί απάντηση  στην κυβέρνηση, ΕΕ και ΝΑΤΟ, τους υπεύθυνους δηλαδή για τον εγκλωβισμό στο νησί μας χιλιάδων προσφύγων- μεταναστών. Ευθύνη βέβαια έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, «ΠΟΤΑΜΙ», ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που όλοι μαζί συμφώνησαν η Ελλάδα να γίνει «αποθήκη ψυχών» και γιατί υπερασπίζονται την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που δημιουργούν το προσφυγικό.
  Συνάδελφοι- ισσες,
χρειάζεται να γυρίσουμε την πλάτη σε ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις της ναζιστικής ΧΑ και των συνοδοιπόρων της, που παριστάνοντας τους «αγανακτισμένους πολίτες» ψαρεύουν σε θολά νερά. Σκοπό τους είναι να προστατέψουν το σύστημα που τους στηρίζει με κάθε τρόπο και να αποπροσανατολίζουν τα λαϊκά στρώματα.
  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, γυναίκες, νέους να διαδηλώσουν μαζί μας: 
·         Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους. Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.
·         Όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των Χοτ Σποτ με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
·         Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και την βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τα θύματα τους πρόσφυγες και αθωώνουν τους υπεύθυνους.
·         Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.
ΔΣ
30/09/2016

Social Share

 
*/