Γ. Πρωτούλης: Ντροπή η απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Σε απεργία αύριο Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 ·

Σε απεργία καλούν αύριο δάσκαλοι και οι Νηπιαγωγοί μέσω του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου σύμφωνα και με την απόφαση της ΔΟΕ. Η έναρξη της σχολική χρονιάς βρίσκει τα σχολεία με σοβαρά κενα και καθυστερήσεις. Με πρόσφατη ανακοίνωσή τους τα αιρετά μέλη του ΠΑΜΕ στο ΠΥΣΠΕ Χίου αναφέρουν:

"Θλιβερή και πάλι η εικόνα στο τελευταίο ΠΥΣΠΕ, του οποίου η πλειοψηφία διαχειρίστηκε τις τοποθετήσεις των δασκάλων και νηπιαγωγών που προσλήφθηκαν για το νησί της Χίου και οι οποίες υπολείπονται δραματικά από τις πραγματικές ανάγκες του νησιού, με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,που κοροϊδεύει ασύστολα τους πάντες μιλώντας, για σχολεία χωρίς ελλείψεις δασκάλων." αφού, "Συγκεκριμένα, δε δέχτηκε να συζητήσει για να ζητήσει επιπλέον δασκάλους για τα ολοήμερα, για τις ειδικότητες, για τα τμήματα ένταξης και τις παράλληλες, ενώ γνωρίζει τα τεράστια κενά..."

"Με αντιπαιδαγωγικό τρόπο για πολλοστή χρονιά σε σύμπραξη με τη δ/νση του ΚΕΔΔΥ, μοίρασαν δασκάλους της ειδικής αγωγής σε δύο σχολεία, δίνοντας και το μήνυμα του τι θα γίνει και με τις παράλληλες, διαχωρίζοντας τις ανάγκες των παιδιών για ολόπλευρη στήριξη όλες τις μέρες της βδομάδας, σε ανάγκες περιορισμένης διάρκειας. Αυτό έπραξαν στα σχολεία , 11ο και 9ο, στο Πυργί και στα Νένητα, στο 4ο και Καριές με κατανομή στα τμήματα Ένταξης 2 ή 3 ημέρες την εβδομάδα."

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ καταψήφισαν αυτές τις μεθοδεύσεις οι οποίες όμως πέρασαν κατά πλειοψηφία με την ψήφο των διορισμένων στο ΠΥΣΠΕ και των "Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών".
Επίσης, σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στηλιτεύει τις αλχημείες της κυβέρνησης λέγοντας:

"Είναι πρόκληση να παρουσιάζει ο Υπουργός αυτή την πραγματικότητα ως «κανονικότητα» , να πανηγυρίζει και να καμώνεται πως «δεν υπάρχουν κενά και ελλείψεις».

Πώς γίνεται να μην υπάρχουν κενά όταν μέχρι στιγμή έχουν προσληφθεί λιγότεροι από 8.000 αναπληρωτές ενώ πέρσι προσληφθήκαν συνολικά 23.000 αναπληρωτές, με 3000 κενά να μένουν ακάλυπτα και περίπου 1000 εκπαιδευτικούς να συνταξιοδοτούνται μέσα στο καλοκαίρι;"


Και συνεχίζει:

"Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να μην συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα.

Δεν θα επιτρέψουμε η μόρφωση των παιδιών μας να μπει στον κόφτη Κυβέρνησης – Ε.Ε.

Τώρα ο αγώνας χρειάζεται να δυναμώσει!

Γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί όλοι μαζί στον αγώνα για κάλυψη των κενών, για επαρκή χρηματοδότηση, για καθαρά σχολεία, για μόρφωση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Οργανώνουμε τις επόμενες μέρες αποφασιστικά τον αγώνα μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων.
Οργανώνουμε τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης Απεργίας στην Πρωτοβάθμια, την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη.

Με τη συμμετοχή μας στη Απεργία δυναμώνουμε την πάλη για μόρφωση στο ύψος των συγχρόνων αναγκών, δίνουμε απάντηση στα ψέματα, την προπαγάνδα και την επιχείρηση τρομοκράτησης της κυβέρνησης."

Social Share

 
*/