Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Γιάννη Παληού: Αδίστακτοι! Τώρα θέλουν τη συνείδηση και το μυαλό μας!

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 ·

Σε μια περίοδο που τσακίζονται με νόμους στην κυριολεξία τα κοινωνικά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα σε όλη τη μικρομεσαία τάξη, σε μια περίοδο που το ξεπούλημα της πατρίδας μας προχωράει με ακάθεκτους ρυθμούς και μάλιστα με χυδαίες εκφράσεις από κυβερνητικούς βουλευτές (Βαγενά), η κατηφόρα δεν σταματάει εδώ. Δεν περνάει μέρα χωρίς να επιβεβαιώνεται η ενορχηστρωμένη επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την άλωση των συνειδήσεων (κυρίως των νέων) .
Αρχικά, ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης και  για να καθαγιάσουν τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική τους μίλησαν για  «μεγάλη νίκη των δημοκρατικών δικαιωμάτων». Να θυμίσουμε όμως σε όλους αυτούς τους «προοδευτικούς», που ενώ μιλούν για ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες, την ίδια στιγμή με άνεση ψηφίζουν νόμους που τσακίζουν τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και επεμβάσεις. Είναι άραγε συντηρητική η άποψη που θεωρεί ότι δεν μπορεί μια ατομική υπόθεση, όπως είναι μια συμβίωση με βάση τις σεξουαλικές προτιμήσεις, να ανάγεται σε οικογένεια; Είναι άραγε στα πλαίσια του συντηρητισμού ότι δεν μπορεί να διαμορφώνεται στα παιδιά παραποιημένη αντίληψη της βιολογικής σχέσης άνδρα - γυναίκας; Μια σχέση που πηγάζει από τη φυσιολογία του ανθρώπινου είδους και είναι απαραίτητη για την ομαλή ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού; Μια σχέση που δεν μπορεί να αλλοιώνεται από τα βιώματα του παιδιού, όπως αντικειμενικά θα συμβεί μεγαλώνοντας σε μια συμβίωση με ομόφυλους «γονείς»;  Τι σχέση έχει αυτή η θέση με φαινόμενα ρατσισμού και διακρίσεων βάσει σεξουαλικών προτιμήσεων;
Τώρα σιγά σιγά λανσάρουν και  το ζήτημα της αποποινικοποίησης της κάνναβης, όπως και του ψεύτικου διαχωρισμού «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών  όπως ήδη έχουν πει ορισμένοι δημοσιογράφοι,ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας  και κάποιες ΜΚΟ, με λίγα λόγια κάθε λογής «λαγοί», παρεμβαίνουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, αναπαράγουν αντιδραστικά ιδεολογήματα και αναμασούν ψευδή επιχειρήματα για την υποτιθέμενη «φαρμακευτική και ιατρική» κάνναβη. Κι όλα αυτά, μόνο την τελευταία βδομάδα... Η κυβέρνηση, εκπέμποντας στο ίδιο μήκος κύματος, «πράττει το καθήκον της»: Ανακοινώνει - κάτω από την «πίεση» που, υποτίθεται, της ασκούν οι άνθρωποί της - ότι θα αξιοποιήσει ...«καινούργια επιστημονικά δεδομένα στο ζήτημα της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης για ανακουφιστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς χωρίς τους σκοταδισμούς και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος».
Αλλά το νομοθετικό πλαίσιο για τη χρήση κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους, ήδη υπάρχει. Η επιστημονική κοινότητα το αξιοποιεί όποτε κρίνει απαραίτητο, όπως γίνεται άλλωστε για κάθε ναρκωτικό (μορφίνη κ.ά.). Τα φτηνά κόλπα με το μανδύα των ...«νέων ανακαλύψεων», στόχο έχουν τη νομιμοποίηση της χρήσης της (είναι πολλά τα λεφτά, όπως έχουν ομολογήσει και οι ίδιοι), την εξοικείωση του λαού με το πρόβλημα των ναρκωτικών, την αποδοχή των αιτιών που το γεννούν και το οξύνουν: Ανεργία, φτώχεια, πολιτιστική παρακμή, καταστρατήγηση και κατάργηση δικαιωμάτων. Όλα γέννημα - θρέμμα ενός συστήματος που είναι βαθιά σκοταδιστικό και αντιδραστικό.
Δε διστάζει να παίξει ακόμη και με την ελπίδα, τον ανθρώπινο πόνο χιλιάδων οικογενειών που μαστίζονται από σοβαρές ασθένειες, την ίδια ώρα που διαλύει το δημόσιο σύστημα Υγείας, τις δομές κοινωνικής φροντίδας, εγκλωβίζοντας έτσι χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σε αδιέξοδο. Πάει πολύ, λοιπόν, να διακινούν τα αντιδραστικά ιδεολογήματά τους και να το παίζουν από πάνω και «ηθικοί»…
Γιάννης Ν. Παληός

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/