Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Ανακοινωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την νέα "Συνοριοφυλακή-Ακτοφυλακή" της ΕΕ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 ·

Η συμφωνία Συμβουλίου - Ευρωκοινοβουλίου για τον Κανονισμό σχετικά με τη σύσταση σώματος «Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής - Ακτοφυλακής», με αρμοδιότητα την επιτήρηση και τον έλεγχο των λεγόμενων «εξωτερικών συνόρων» της ΕΕ, αποτελεί πολύ επικίνδυνη εξέλιξη σε βάρος των λαών των χωρών της ΕΕ, όπως και των προσφύγων και των μεταναστών.
Το νέο σώμα έρχεται να αντικαταστήσει τη FRONTEX και θα έχει έντονο στρατιωτικό-αστυνομικό χαρακτήρα, με δυνατότητα άμεσης ανάπτυξης «δυνάμεων ταχείας αντίδρασης», τουλάχιστον 1.500 ανδρών και αντίστοιχων υποδομών και μέσων. Θα αναλαμβάνει την κατασταλτική του δράση όπου το ίδιο εκτιμά ότι υφίστανται «σοβαρές πιέσεις στα εξωτερικά σύνορα» της ΕΕ και για το λόγο αυτό θα διατηρεί εγκαταστάσεις και αξιωματικούς-συνδέσμους στις χώρες υποδοχής μεταναστών και προσφύγων. Σε περίπτωση που το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος δεν συναινεί στην ανάληψη δράσης στα σύνορά του από το σώμα αυτό, θα υφίσταται τον εκβιασμό του κλεισίματος των συνόρων από τα άλλα κράτη μέλη, σε πλήρη εφαρμογή του άρθρου 29 της Συνθήκης Σένγκεν, ώστε να αποδέχεται τη δράση της Συνοριοφυλακής-Ακτοφυλακής στο έδαφος και τα σύνορά του.
Δημιουργείται, δηλαδή, στρατιωτικό σώμα καταδίωξης και καταστολής προσφύγων και μεταναστών, υπό τις οδηγίες των ευρωενωσιακών οργάνων, δρώντας, ακόμη και κατά παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών, όπως ο αποκλειστικός έλεγχος και η διαχείριση των συνόρων τους. Τα καθήκοντα της Συνοριοφυλακής-Ακτοφυλακής εκτείνονται και σε επιχειρήσεις επιστροφής, επαναπροώθησης, απελάσεων προσφύγων και μεταναστών, ενώ έχει αποδειχθεί ότι η δράση τέτοιων κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ έχουν σταθερά στραμμένη την προσοχή τους ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Με το πρόσχημα της «καταπολέμησης της ριζοσπαστικοποίηση» τσουβαλιάζονται οι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες με τους αντιδραστικούς μηχανισμούς, όπως οι τζιχαντιστές, που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους εξέθρεψαν.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, που μετά την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, βάζει τώρα και την υπογραφή της στη δημιουργία ενός ακόμη κατασταλτικού ευρωενωσιακού μηχανισμού, που θα δρα στα σύνορα της χώρας. Ο λαός μας πρέπει να καταδικάσει τη λειτουργία και τη δράση του νέου μηχανισμού καταστολής, ενισχύοντας την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, παλεύοντας μαζί τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, απαιτώντας να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να μην πατήσουν στα σύνορα της χώρας οι νέοι σιδερόφρακτοι μηχανισμοί της ΕΕ.  
24/04/2015                     Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/