Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Συνεχίζουμε, μαζικά, ταξικά, αγωνιστικά αύριο στις 10:30 στην Πλατεία Βουνακίου με το ΠΑΜΕ!

Σάββατο 7 Μαΐου 2016 ·

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στη Χίο στην είσοδο της Απλωταριάς. Τις απεργιακές κινητοποιήσεις συνδιοργανώνει το ΠΑΜΕ με το ΝΤ χίου της ΑΔΕΔΥ.
Την 1η μέρα μίλησαν: Το μέλος του ΔΣ των ΟΤΑ και γραμματέας του ΝΤ χίου της ΑΔΕΔΥ, Σοφία Γατανά, που τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν το έκτρωμα της κυβέρνησης σε ασφαλιστικό και φορολογικό. Τα μέτρα της κυβέρνησης που υπηρετούν τις αναγκες του κεφαλαίου, στοχεύουν στο φτήνεμα της εργατικής δύναμης και πρέπει να συναντήσουν καθολική αντίσταση από το ταξικό εργατικό κίνημα με στόχο να αποσυρθούν, να μπουν μεγάλα εμπόδια στις απόπειρες εφαρμογής τους.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε η γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπάλληλων Χίου, Μαρίνα Κυριάκου, λέγοντας να πάρουν πίσω το νόμο λαιμητόμο, καλώντας τους εργαζόμενους να μην πιστεύουν τα ψέματα της κυβέρνησης, να μην τρομοκρατηθούν από τις απειλές της εργοδοσίας. Είχαμε έγκαιρα προετοιμαστεί ανέφερε, δεν πρέπει να αιφνιδιαστεί κανείς από τις αθλιότητες της κυβέρνησης, να πάρουν μέρος μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις συγκεντρώσεις.
Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε πικετοφορία και μαζική ενημέρωση για τα νέα μέτρα από το ΠΑΜΕ, καλώντας στην Απλωταριά σε συμμετοχή στην απεργία της επόμενης μέρας.
Τη δεύτερη μέρα από την ταξική ενότητα οικοδομών μίλησε ο Μάκης Ρέππας, σημειώνοντας ότι η αθλιότητα της κυβέρνησης να φέρει άρον άρον στη Βουλή τα αντιλαϊκά σχέδια δείχνει ότι έχουμε δύναμη, ότι μας υπολογίζουν και μας φοβούνται και ότι πρέπει βήμα το βήμα να συνεχίσουμε την πάλη, με αγωνιστική ταξική μαζική απάντηση στους δρόμους! Επίσης κατήγγειλε την καταστολή ενάντια στους οικοδόμους και άλλους απεργούς. Στη συνέχεια μίλησε το μέλος του ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΑμεΑ Νέστορας Ξυλάς, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο χτυπάει τα ΑμεΑ με τη δραστική μείωση της αναπηρικής σύνταξης, με την κατάργηση του ΕΚΑΣ και την αύξηση στα φάρμακα, την κατάργηση της 15ετιας, ρίχνοντας Καιάδα τα ΑμεΑ που έχουν χάσει γονιό και αρρώστησαν πριν τα 25 χρόνια σε ηλικία! Ισοπεδώνουν την κοινωνική ασφάλιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την προστασία στην εργασία.
Στη συγκέντρωση καταδικάστηκε ο αυταρχισμός της κυβέρνησης χθες σε όλη την Ελλάδα, που προχώρησε σε προσαγωγές απεργών και αναδείχθηκε η αξία της άμεσης απάντησης από τα Συνδικάτα για να μην υπάρξει καμία απολύτως απόπειρα δίωξης.
Και τις 2 μέρες τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Πόλης, ενώ απευθύνονταν συνεχή καλέσματα για την Πρωτομαγιατικη συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ αύριο στις 10:30 στην Πλατεία Βουνακίου.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/