Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

«Άλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη»: Έλα κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ το Σάββατο 23/4 στο Δημοτικό Στάδιο της Χίου

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 ·

«Άλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη»
Έλα κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Έλα κι εσύ στη συνάντηση όλων των μαθητών που νοιάζονται, σκέφτονται, αγωνιούν, προβληματίζονται, χαίρονται, τραγουδούν και με το κεφάλι ψηλά παλεύουν για μία καλύτερη κι αξιοπρεπή ζωή!
…των μαθητών που από την αρχή της χρονιάς οργανώσαμε τον αγώνα μας για το δικό μας μέλλον, για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!
Ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας όλοι εμείς που:
Δεν δεχόμαστε πως «σύγχρονο» και «νέο» είναι η χειρότερη ζωή.
Αγανακτούμε με την αδικία, τους πολέμους, τη φτώχεια γύρω μας, με την εικόνα των εκατοντάδων μικρών προσφυγόπουλων που πνίγονται στη Μεσόγειο, των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που ξεριζωμένοι απ’ τις χώρες τους εγκλωβίζονται στην Ελλάδα και αλλού.

Δεν δεχόμαστε ότι μας πλασάρουν, αναζητάμε την αλήθεια, κόντρα στην
«ομίχλη» όσων μας μαθαίνουν.
Δεν καθόμαστε στ’ αυγά μας, αλλά αμφισβητούμε, κρίνουμε και δρούμε.
Ψάχνουμε την αιτία της αδικίας για να την πολεμήσουμε.
Όλους εμάς, μας ενώνουν οι ανάγκες και τα όνειρά μας!
Το μέλλον δεν θα ‘ρθει από μονάχο του…
…αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς!
Για το σύστημα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κράτος, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν, νόμος είναι τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών!
Αυτό το σύστημα ο καπιταλισμός…
- …σε μας μοιράζει φτώχεια, ανεργία, λειψή και ακριβοπληρωμένη μόρφωση, αβεβαιότητα, ανασφάλεια και στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες δίνει αμύθητα κέρδη και χλιδάτη ζωή.
- …γεννά κρίσεις και πολέμους για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των λίγων και χύνει το αίμα των λαών.
- …ξεριζώνει λαούς από τον τόπο τους, κάνει το Αιγαίο θάλασσα νεκρών. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συμμετέχει σε κάθε βήμα που οξύνει το πρόβλημα και είναι μόνο στα λόγια «αλληλέγγυα» με το δράμα των προσφύγων.
- ... γεννά τον φασισμό, το πιο αποκρουστικό και βάρβαρο πρόσωπο αυτού του συστήματος, που εχθρεύεται το λαό και τα παιδιά του και παρουσιάζει για εχθρό τον μετανάστη, τον πρόσφυγα και τον κυνηγημένο, την ώρα που οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.
Το σημερινό σχολείο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους
- Κάνουν τη μόρφωση εμπόρευμα κι εμάς πελάτες
- Μας δίνουν σκόρπιες και αποσπασματικές γνώσεις την ώρα που η ανθρώπινη γνώση κατακτά νέα επίπεδα, ανακαλύπτει, προχωρά...
- Μας κρατάνε μακριά από την ολόπλευρη μόρφωση, την αλήθεια για τον κόσμο γύρω μας που μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να κατανοούμε την πραγματικότητα, να είμαστε δημιουργικοί στη ζωή και τη σκέψη μας συνολικά
- Το σημερινό σύστημα ποδοπατά τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα μας, όταν δεν τα χρειάζεται και τα αφήνει να αναπτυχθούν μέχρι εκεί που τα έχει ανάγκη.
Στοχεύουν στο μυαλό μας…
- Μας λένε ότι δε γίνεται αλλιώς… Θέλουν να συνηθίσουμε ότι για τους ανταγωνισμούς τους και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και κρατών θα γίνονται πόλεμοι, θα υπάρχουν πρόσφυγες, φτώχεια κ.λπ.
- Μας πλασάρουν για αξίες, τις αξίες και τα ιδανικά του συστήματός τους που στηρίζεται στην αδικία και την εκμετάλλευση.
- Μας λένε πως στη ζωή μας πρέπει να είμαστε «ανταγωνιστικοί», πως εδώ είναι ο «θάνατος σου η ζωή μου».
- Μας παρουσιάζουν για πρότυπο τον «επιχειρηματία- ηγέτη» που πατά επί πτωμάτων για να πετύχει.
- Θέλουν να μην αμφισβητούμε, να μην κρίνουμε και τελικά να μην παλεύουμε για να τ’ αλλάξουμε!
«Το ΝΑΤΟ διαφυλάττει την ειρήνη και την ασφάλεια των μελών του» (Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Γ’ Γυμνασίου).
Το κατά τ’ άλλα «φιλειρηνικό» ΝΑΤΟ είναι υπεύθυνο για δεκάδες πολέμους, σφαγές λαών για τα συμφέροντα των λίγων, ξεριζώνοντας από τους τόπους τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση καλεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για να “φυλάει τα σύνορα”. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ κρατών-μελών του, ούτε μεταξύ Ελλάδας –Τουρκίας. Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο μπλέκει τους λαούς της περιοχής σε μεγάλους κινδύνους, στρώνει το έδαφος για να ενταθεί η αμφισβήτηση των συνόρων της χώρας μας, δίνοντας πάτημα στην επιθετικότητα των τούρκικων κυβερνήσεων.
Όμως αυτός ο κόσμος κουβαλάει πάνω του ό, τι πιο ξεπερασμένο και παλιό.
Για όλους εμάς μόνο χειρότερος μπορεί να γίνει.
Αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει!
Αυτόν τον κόσμο μπορούμε να τον αλλάξουμε!
Τα σάπια ιδανικά και οι αξίες τους δεν μας ταιριάζουν.
Δεν πιστεύουμε όσα μας πλασάρουν για αλήθεια αυτοί που τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον μας.
Σκεφτόμαστε έξω από τα όρια που μας επιβάλλουν.
Παλεύουμε για το πραγματικά «νέο» και σύγχρονο» που βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής του σημερινού σάπιου συστήματος.
Γιατί «νέο» είναι αυτό που μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Παλεύουμε για μια νέα κοινωνία χωρίς αδικία, φτώχεια, πολέμους, φασισμό και προσφυγιά.
Για τη σοσιαλιστική κοινωνία που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και των παιδιών του. Για αυτό αξιοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της παραγωγής, για να ζούμε καλύτερα οι πολλοί και όχι για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι λίγοι. Για την κοινωνία που ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν.
Παλεύουμε για τη σοσιαλιστική κοινωνία που απελευθερώνει τον άνθρωπο και τις δυνατότητες του. Την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα που μπορεί να κάνει πράξη και το σχολείο που μας αξίζει.
Παλεύουμε για ένα σχολείο:
- δωρεάν για όλα τα παιδιά, που δε θα διαχωρίζει τους μαθητές, αλλά θα μορφώνει ολόπλευρα χωρίς διακρίσεις, που θα μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε δημιουργικά την εργασία και τη ζωή, όποιο επάγγελμα κι αν διαλέξουμε.
- που θα μας δίνει το απαραίτητο υπόβαθρο για να μπορούμε να προσεγγίζουμε τον πλούτο της γνώσης που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα, που θα διδάσκει την αλήθεια και θα βοηθάει τον κάθε μαθητή να διαμορφώνει ολόπλευρα την προσωπικότητά του αναπτύσσοντας τις ιδιαίτερες κλίσεις του, που θα προβάλλει ως στάση ζωής τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και θα διαπαιδαγωγεί στην πράξη με την λογική «ένας για όλους και όλοι για έναν».
- που θα εξασφαλίζει την ενεργητική συμμετοχή όλων των μαθητών στη ζωή και τη δράση της σχολικής κοινότητας και θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες μας στον πολιτισμό, τον αθλητισμό.
- Ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό για όλους.
Έλα στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου.
Έλα να μάθεις από πρώτο χέρι τι προτείνει η ΚΝΕ.
Τα Μαθητικά Φεστιβάλ τα χτίζουμε με το μεράκι και την δίψα μας για συζήτηση, συλλογικότητα, πολιτιστική δημιουργία, άθληση, διασκέδαση.
Τα χτίζουμε εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ που έχουμε βαλθεί να αλλάξουμε τον κόσμο.
Είμαστε σαν εσένα κι εσύ είσαι ένας από μας.
Μαζί είμαστε πιο δυνατοί !
Έλα μαζί μας γιατί έχουμε κοινό συμφέρον:
- να ανατρέψουμε το σύστημα που τσακίζει την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας.
- να παλέψουμε για την κοινωνία και το σχολείο που μας αξίζει.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/