Γ. Πρωτούλης: Ντροπή η απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ: ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΙΚΟ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ – ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ! - ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 ·



Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου το Β’/θμιο όργανο των ΑμεΑ στο Βόρειο Αιγαίο συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου και καλεί τα ΑμεΑ, τους χρόνια πάσχοντες, όλους τους συνταξιούχους αναπηρίας, τους επιδοματούχους Πρόνοιας, τις οικογένειές μας να παραβρεθούν και να στηρίξουν τις κατά τόπους συγκεντρώσεις για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που καταργεί κάθε ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Στη Χίο η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην αρχή της Απλωταριάς στις 10.30π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΙΚΟ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ – ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ! - ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όλοι στους δρόμους στις 4 Φλεβάρη, για να μην περάσει ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό. Πρόκειται για έκτρωμα που μας φέρνει στην κυριολεξία ένα αιώνα πίσω, αφού διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με τραγικές συνέπειες που δεν εξαιρούν κανέναν! Ανάπηρους, χρόνιους πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τελειώνει ό,τι άφησαν οι προηγούμενοι στην Υγεία – Πρόνοια. Καταργούν την Κοινωνική Ασφάλιση! Δεν πρόκειται μονάχα για τη σύνταξη αύριο, αλλά για το σήμερα, την προστασία στην ασθένεια, στην αναπηρία, στην ανεργία, στη μητρότητα, στην ανατροφή των παιδιών, στον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες.
Τα σχέδια αυτά αποτελούν απαίτηση διαχρονικά της ΕΕ και των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων στην υγεία και των ελληνικών κυβερνήσεων που τους υπηρετούν. Αποτελούν φυσική εξέλιξη της λειτουργίας του συστήματος που διψά για κέρδη. Για όλους αυτούς η Κοινωνική Ασφάλιση αποτελεί κόστος - Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!
Μερικά μόνο στοιχεία για τα ΑμεΑ…
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Υπάρχουν νέες σημαντικές μειώσεις για τους συναδέλφους συνταξιούχους αφού θα γίνει επανυπολογισμός με βάση το ποσοστό αναπηρίας(!!!). Πχ Για τους συνταξιούχους με ποσοστό 67% έως και 79,9% χορηγείται το 75% της εθνικής σύνταξης δηλαδή 270 ευρώ, και με ποσοστό από 50% έως και 66,99% εθνική σύνταξη στο 50% αυτής, δηλαδή 192 ευρώ... Το υπόλοιπο ποσό θα είναι η αναλογική σύνταξη. Συγκεκριμένα για τα 15 χρόνια, με μέσο όρο μισθού τα 1000ευρώ (πράγμα αδύνατο στις μέρες μας!), θα προστεθούν άλλα 120 ευρώ στα παραπάνω ποσά!!!
Όλα τα παραπάνω αφορούν ΤΙΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ αφού:
Α) Προβλέπονται και άλλες προϋποθέσεις που δεν αποσαφηνίζονται (δεν ξεκαθαρίζεται αν συνυπολογιστεί πιθανό εισόδημα από ενοίκιο, αναπηρικά επιδόματα, «κίνησης» κλπ), την ίδια στιγμή που εκκρεμεί διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» (Τρόϊκα, ΕΕ κλπ) και οι πάντες περιμένουν τα χειρότερα.
Β) Στην περίπτωση που υπάρχουν λιγότερα από  10 χρόνια δουλειάς, οι εισφορές που έχει καταβάλλει ο εργαζόμενος χάνονται.
Γ) Παίρνουμε ως δεδομένο ότι ο συνάδελφος ή η συναδέλφισσα είναι/ήταν ικανή προς εργασία και είχε δουλειά.
Ασφαλιστικές παροχές λόγω ατυχήματος εκτός εργασίας: Μπαίνουν προϋποθέσεις, αφού σε τέτοια περίπτωση, για να χορηγηθεί σύνταξη πρέπει ο ασφαλισμένος να έχει διανύσει τουλάχιστον 7,5 χρόνια εργασίας! Αν δεν τα έχει και είναι ανίκανος προς εργασία τότε πέφτει στον Καιάδα…
Για την περίπτωση χορήγησης σύνταξης λόγω θανάτου γονέα στο τέκνο με αναπηρία: Η αναπηρία του τέκνου πρέπει να έχει εκδηλωθεί προ του 25ου έτους της ηλικίας! Δηλαδή για αναπηρίες μετά τα 25 έτη όπως τύφλωση, παραπληγία ή βαριές ψυχικές παθήσεις ή χρόνιες παθήσεις το παιδί θα πέφτει και πάλι στον Καιάδα.
Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη πλέον για γονείς συζύγους, αδελφούς, που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία.
Αναπηρία που έχει εκδηλωθεί πριν την είσοδό στην αγορά εργασίας (προϋπάρχουσα αναπηρία): Βρίσκεται στον αέρα, τη στιγμή μάλιστα που σε τέτοιες περιπτώσεις η συντριπτική πλειοψηφία παρουσιάζει επιδείνωση της πάθησής τους ή σειρά επιπλοκών, αφού δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη για πρόωρη συνταξιοδότηση για λόγους αναπηρίας. Τι θα κάνει για παράδειγμα ο νεφροπαθής τελικού σταδίου ή τα άτομα με θαλασσαιμία, αιμολυτικές αναιμίες ή πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου Α και Β ;
Ο νόμος Κατρούγκαλου δεν πρέπει καν να φτάσει στη Βουλή. Η κυβέρνηση προσπαθεί να χαϊδέψει για δήθεν «τροποποιήσεις» και  «επιδιορθώσεις», καλεί σε «διάλογο». Βροντοφωνάζουμε με όλο το λαό ότι ο νόμος πρέπει να αποσυρθεί! Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις και τροπολογίες, δεν φτιασιδώνεται, δεν αλλάζει. Μόνο ανατρέπεται!
Όσοι μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως η ΕΣΑΜΕΑ, ανήκουν σε εκείνους που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης. Είναι εκείνοι που μας ζήτησαν να ψηφίσουμε υπέρ του 3ου μνημονίου (βλ. δημοψήφισμα). Σήμερα, φέρνουν και ξαναφέρνουν το αίτημα να «εξαιρεθούν» τα ΑμεΑ από κάποια μέτρα, όταν χτυπιέται αλύπητα η οικογένειά μας που μας στηρίζει, φτιάχνουν επιτροπή για διαβούλευση με την  κυβέρνηση! Ζητάνε να παίρνουμε το 100% της εθνικής σύνταξης φιλοδώρημα (των 384ευρώ), δηλαδή αποδέχεται συντάξεις μειωμένες κατά 50% με τα σημερινά ήδη χαμηλά απαράδεκτα επίπεδα! Αρκετά πια!!!
Δεν θα το ανεχτούμε! Είμαστε στο πλάι των αγροτών, των ναυτικών και όλων όσων αγωνίζονται ώστε να αποσυρθεί συνολικά και χωρίς καμία συζήτηση το νέο σχέδιο. Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργία της 4ης Φλεβάρη με όσους συγκρούονται συνολικά με αυτή την πολιτική ΕΕ – κυβέρνησης, όπου αλλάζει τα πρόσωπα, τα κόμματα, τα συνθήματα όμως παραμένει ίδια και απαράλλακτη. Γυρνάμε την πλάτη στον ξεπερασμένο συνδικαλισμό που για χρόνια ενίσχυε εναλλάξ όσους μας έφεραν εδώ. Στη δική μας τη σημαία αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα: ΚΑΜΙΑ ΕΜΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ – ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ – Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ! Συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις με συνθήματα, πανό και το πλαίσιο πάλης μας:
·   Να μην  φτάσει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό κυβερνητικό σχέδιο και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
·   Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας των ΑΜΕΑ.
·   Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
·   Κανένας ανάπηρος και χρόνιος πάσχων χωρίς τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες και τεχνολογικά βοηθήματα.
·   Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Σύνταξη στα 60 και τα 55 χρόνια αντίστοιχα για άνδρες και γυναίκες. Υπεράσπιση και επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
·   Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.
·   Δωρεάν δημόσια παιδεία και ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης.

Για την Π.Ο.ΑμεΑ.Β.Α.
Το Δ.Σ.


Social Share

 
*/