Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Νέο περιστατικό έντασης ανάμεσα σε ρωσικά και τουρκικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 ·

Βαριά σύννεφα πάνω από τις ήδη βεβαρημένες σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας ρίχνει ένα νέο περιστατικό έντασης ανάμεσα σε ρωσικά και τουρκικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, μία μόλις μέρα μετά το περιστατικό στο Αιγαίο στα ανοιχτά της Λήμνου.
Συγκεκριμένα ένα ρωσικό καταδρομικό και ένα ταχύπλοο της ακτοφυλακής καταδίωξαν ένα εμπορικό πλοίο με σημαία της Τουρκίας, που επιχείρησε να παρεμποδίσει ρωσική νηοπομπή που μετέφερε δύο πλατφόρμες για εξορύξεις σε μια νέα θέση στα ρωσικά χωρικά ύδατα. Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε η κρατική ρωσική εταιρεία «Chernomorneftegaz» που κατέχει τις πλατφόρμες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την ώρα που οι δύο εξέδρες μετακινούνταν στη νέα θέση τους, ένα τουρκικό σκάφος επιχείρησε να «διεμβολίσει» την πορεία της νηοπομπής.
«Ενεργώντας κατά παράβαση των κανονισμών για την αποφυγή συγκρούσεων και κατά τις γενικά αποδεκτές συμβάσεις της πλοήγησης, το τουρκικό σκάφος απέτυχε να βγει έξω από το δρόμο της νηοπομπής. Πλησίασε εγκάρσια και προσπάθησε να σταματήσει την πορεία της, δημιουργώντας έτσι την πιθανότητα για μια σύγκρουση», αναφέρεται στην ανακοίνωση Chernomorneftegaz, όπου τονίζεται ότι το τουρκικό πλοίο τήρησε σιγή ασυρμάτου παρά τα αιτήματα για να απαντήσει.
Το περιστατικό έλαβε τέλος όταν ένα ταχύπλοο από τη ρωσική ακτοφυλακή και ένα καταδρομικό ήρθαν στην ενίσχυση της ρωσικής νηοπομπής και κυνήγησαν το τουρκικό σκάφος στα ανοικτά.
Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση εμπλοκής του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού με τουρκικά σκάφη.
Χθες Κυριακή, ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές σε ένα τουρκικό αλιευτικό για να αποφευχθεί η σύγκρουση στο Αιγαίο, περίπου 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο. Σύμφωνα με την ρωσική πλευρά, το αλιευτικό σκάφος κατευθυνόταν προς το ρωσικό θωρηκτό και αγνόησε όλες τις επικοινωνίες με τους Ρώσους.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/