Δίχρονος απολογισμός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. ΧίουΟ ΣΕΒ ψήφισε...

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 ·


Σε άρθρο του στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΒ έγραψε: «Είναι σημαντικό, λοιπόν, η κάλπη της 20ής Σεπτεμβρίου να σηματοδοτήσει την αρχή ενός νέου ενάρετου πολιτικού κύκλου, όπου θα επικρατήσουν οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που μπορούν και θέλουν να υπηρετήσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και στο παραγωγικό μας πρότυπο. Η Ελλάδα έχει μόνο μία επιλογή - στην οποία συμφωνούν οι δύο "μονομάχοι" της πρωτιάς στις εκλογές: να κοιτάξει μπροστά. Αυτό το "μπροστά" συνδέεται με έναν οδικό χάρτη και δεσμεύσεις που υπερβαίνουν τις βεβαιότητες του ενός ή του άλλου και απαιτούν συλλογική δουλειά, υπερκομματική λογική, συναίνεση και ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο». Λέει και εύχεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ μπορούν να συνεργαστούν σε κυβέρνηση που να υπηρετεί τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, δηλαδή της κερδοφορίας τους. Προσβλέπει, μάλιστα, στην «κοινωνική συναίνεση», δηλαδή στην υποταγή του λαού στην πολιτική του κεφαλαίου.

Είναι λοιπόν σαφές ότι ο ΣΕΒ έχει ήδη ψηφίσει. Το ζήτημα είναι αν ο λαός, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ψηφίζουν τα κόμματα στα οποία «επενδύει» το κεφάλαιο.


Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/