Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 ·



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Χιλιάδες πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στις χώρες τους, σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.α., με κίνδυνο της ζωής τους συνεχίζουν να καταφθάνουν στα νησιά του Αιγαίου και στη Χίο. Τα καραβάνια των ξεριζωμένων μετρούν εκατοντάδες θύματα στο δρόμο προς τον ασφαλή προορισμό τους, ενώ οι εικόνες με τα νεκρά παιδιά, τις μανάδες με μωρά στην αγκαλιά, τους ναυαγούς, την άγρια καταστολή που δέχονται στα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών συγκλονίζουν.

Οι πρόσφυγες - μετανάστες που καταφθάνουν και στη Χίο, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα που οι πρώτες βροχές ανέδειξαν στο έπακρο. Η έλλειψη δομών έχει σαν αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να στερούνται στέγης και αξιοπρεπούς υγιεινής διαβίωσης, να μένουν σε απαράδεκτες συνθήκες, σε σκηνές ή  κάτω από αυτοσχέδιες τέντες στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αυτή η αδικαιολόγητη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι αναγκαίο, ειδικά τώρα που επιδεινώνονται οι καιρικές συνθήκες, ο δήμος και η περιφέρεια να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να αξιοποιηθούν υπάρχουσες υποδομές. Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός και προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, όπως επίσης και όλα τα μέσα για την ιατροφαρμακευτική πρόνοια των προσφύγων. Χρειάζονται άμεσα μέτρα για τη διευκόλυνση μετακίνησης των ανθρώπων αυτών στα σύνορα. Να απαιτηθεί έκτακτη χρηματοδότηση γι' αυτό από ΟΗΕ και ΕΕ.



Αναδείχτηκαν ακόμα οι  τεράστιες  ευθύνες όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) αλλά και της δημοτικής και περιφερειακής αρχής, γιατί επιχείρησαν να καθησυχάσουν και να κουκουλώσουν το μεγάλο πρόβλημα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Αποτελούν πρόκληση για το λαό της Χίου οι δηλώσεις του βουλευτή του νησιού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κ.Μιχαηλίδη, ότι αποτελεί ντροπή η κατάσταση στο Κέντρο Κράτησης Μερσινιδίου. Τελικά ποιος κυβερνά τη χώρα; Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει την ευθύνη για την τραγωδία των προσφύγων έχει την ευθύνη για το ότι συνειδητά κωφεύουν στις προτροπές του συνδικαλιστικού κινήματος για να οργανωθεί στο νησί ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας. Δυστυχώς ο κ. Μιχαηλίδης με την παρουσία του κάλυψε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατά τον ερχομό του στη Χίο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «αν φτιάξουμε ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας θα ανοίξουμε τις ορέξεις τους». Αιδώς κύριοι!






Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/