Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Περιοδεία στους αγρότες των Μαστιχοχωρίων ο υποψήφιος με το ΚΚΕ Στρατής Κακαρίνος

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 ·

Περιοδεία πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο υποψήφιος με το ΚΚΕ Στρατής Κακαρίνος στη Χίο στα Μαστιχοχώρια μ’ αφορμή τις θέσεις του Κόμματος για τους αγρότες.
Ο Στρατής Κακαρίνος τόνισε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με όλα τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο, έχουν αποδεχθεί ότι μαζί με την εργατική τάξη και οι αγρότες θα πληρώσουν το κόστος της κάλυψης των κρατικών ελλειμμάτων και χρεών και τη δημιουργία των πλεονασμάτων, που είναι απαραίτητα για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
«Αυτό θα σημάνει κυριολεκτικό αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς αφού σημαίνει όχι μόνο επιβάρυνσή τους με τη γενική αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά αλλά και ειδικότερα για τους αγρότες: Φορολογία από 13% σε 26% από το πρώτο ευρώ και στο σύνολο των εισοδημάτων, ενισχύσεων και αποζημιώσεων, υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου από 27,5% μέχρι και 100%, έως και τριπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ με στόχο την ανταποδοτικότητα και τον εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος», ανέφερε.

Είπε χαρακτηριστικά ότι: «Τα μέτρα αυτά δεν ακυρώνονται με «ισοδύναμα» ή «έξυπνα» μέτρα όπως ψεύτικα τους λένε αφού είναι προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτούς  υπηρέτησαν  τα δυο προηγούμενα μνημόνια που σήμερα στηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα. Θα επιφέρουν τη συγκέντρωση  και της παραγωγής σε μεγαλοαγρότες καπιταλιστές. Οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μαστιχοπαραγωγοί στο νησί πρέπει να σκεφτούν σοβαρά ότι αυτά καλούνται να ψηφίσουν και να επικυρώσουν την επόμενη μέρα.»

Τέλος, κάλεσε σε στήριξη του ΚΚΕ για άμεσες διεκδικήσεις όπως να είναι αφορολόγητο το εισόδημα που είναι αναγκαίο για να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτών, αναλογική φορολόγηση των επιπλέον εισοδημάτων και γενναία φορολόγηση των μεγαλοαγροτών καπιταλιστών και των μονοπωλιακών ομίλων. Για μείωση του κόστους παραγωγής των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτροφων και δωρεάν παροχή υπηρεσιών από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αλλά και πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Ασφάλιση και Πρόνοια, μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Ο υποψήφιος με το ΚΚΕ είπε ότι μέσα από τις άμεσες διεκδικήσεις πρέπει να ανοίγει δρόμος για την οριστική λύση με την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ: «Για να ανοίξει ο δρόμος να προστατευτούν τα μοναδικά προϊόντα μας, η μαστίχα, τα εσπεριδοειδή, το Χιακό πρόβατο, μαζί και ο μικρομεσαίος αγρότης, ο κτηνοτρόφος, απαιτείται σύγκρουση με αυτό το δρόμο ανάπτυξης, μέσα από μια λαϊκή συμμαχία με την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους της πόλης. Στην κοινωνικοποιημένη οικονομία που προτείνει το ΚΚΕ, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, η εθελοντική συνένωση στα χωριά μας των αυτοαπασχολούμενων μικρών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, μαστιχοπαραγωγών σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς αντιμετωπίζει τα μειονεκτήματα της μικρής και κατακερματισμένης παραγωγής. Απαλλάσσει από το άγχος των φυσικών καταστροφών, όπως προσφάτως ζήσαμε με τις καταστροφικές πυρκαγιές. Απαλλάσσει την εκμετάλλευση από τους μεγαλέμπορους, βιομήχανους και τραπεζίτες, από τη φοροληστεία του αστικού κράτους. Το εργατικό κράτος θα παρέχει εγγυημένες τιμές, κρατικές υποδομές, επιστημονική στήριξη, σύγχρονες δωρεάν υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας, που έχει ανάγκη η ύπαιθρος, θα εξασφαλίζει βιώσιμο εισόδημα στον συνεταιρισμένο αγροτοκτηνοτρόφο, πρώτες ύλες για τις κρατικές αγροτοβιομηχανικές μονάδες, για επαρκή και υγιεινά διατροφικά προϊόντα που έχει ανάγκη η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».
Γι’ αυτό συμφέρον για το σήμερα και το αύριο είναι η στήριξη και με την ψήφο του ΚΚΕ.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/