Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 ·

Οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγγέλλουν την πλειοψηφία της Περιφέρειας για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος και μάλιστα με απαράδεκτες διαδικασίες, που ακολουθήθηκαν στη συνεδρίαση της 26ης Μάρτη, για την κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων της συγκυβέρνησης.

Αντιδρώντας έντονα, με τις παρεμβάσεις τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σημείωσαν ότι για να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος και να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους δανειστές, η Περιφέρεια βάζει «χέρι» σε πόρους που θα έπρεπε να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται από την κυβέρνηση και με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια και μια σειρά άλλους φορείς. Οι μεθοδεύεις αυτές οδήγησαν με την προηγούμενη κυβέρνηση στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισαν την πρόταση τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή λαϊκά σπίτια στη Δυτική Αθήνα και σ’ άλλες περιοχές της Αττικής πνίγονται με την πρώτη βροχή λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικής προστασίας. Σχολεία και παιδικοί σταθμοί λειτουργούν υπό άθλιες συνθήκες, λιποθυμούν μαθητές από την ασιτία. Οι πόροι αυτοί αντί να διατίθενται για μια σειρά ζωτικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση του λαού της Αττικής, με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής, καταλήγουν σε δόσεις του χρέους που δημιουργήθηκε από το μεγάλο κεφάλαιο. Έτσι για άλλη μια φορά το χρέος το πληρώνει ο λαός και όχι αυτοί που το δημιούργησαν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας των ανέργων, των λαϊκών στρωμάτων.

ΑΘΗΝΑ 27/3/2015                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/