Δίχρονος απολογισμός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου


Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή γα τα Κέντρα Πρόληψης

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 ·ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Εργαζόμενοι στα Κέντρα πρόληψης
Η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, με την ανοχή του Υπουργείου Υγείας. ακολουθώντας την πάγια τακτική του, κι έχοντας χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας απέναντι στα Κέντρα πρόληψης και τους εργαζόμενούς τους, κωλυσιεργεί και καθυστερεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις προγραμματικές συμβάσεις που έχει υπογράψει. Αποτέλεσμα  οι εργαζόμενοι σ’ αυτά να είναι απλήρωτοι από 1-7 μήνες, τα Κέντρα πρόληψης να απειλούνται με λουκέτο καθότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους (ασφαλιστικές εισφορές, ΦΜΥ, ενοίκια, κοκ). Σημειωτέον, ότι πριν 1,5 μήνα η δικαιολογία από την πλευρά της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ για τη μη χρηματοδότηση ήταν ότι οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης δεν είχαν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο. Έτσι, παρότι κατάφεραν με απροκάλυπτα εκβιαστικό τρόπο να υποχρεώσουν τους εργαζόμενους, παράτυπα, να υπαχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, και συγκεκριμένα από 1/1/2014, συνεχίζουν με διάφορες γραφειοκρατικές δικαιολογίες και προσπαθώντας να δημιουργήσουν αντιπαλότητα ανάμεσα στους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ και τους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης, να μην καταβάλλουν τις απαραίτητες για τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης οικονομικές ενισχύσεις.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Α. Τί μέτρα σκέπτεται να πάρει για να υποχρεωθεί η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να προχωρήσει άμεσα στην ομαλή χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης και στην υπογραφή των 5ετών Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ ΟΚΑΝΑ και Κέντρων Πρόληψης.
Β. Τι μέτρα  σκοπεύει να πάρει προς την κατεύθυνση της επίλυσης του θεσμικού προβλήματος στον τομέα των εξαρτήσεων. Θα προχωρήσει στην δημιουργία του Δημοσίου Φορέα πρόληψης- Θεραπείας- Επανένταξης με την υπαγωγή και των Κέντρων Πρόληψης σε αυτόν ή όπως ανακοίνωσε στην προγραμματική δήλωση θα διατηρήσει τις υπάρχουσες δομές ως έχουν παρά τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους χρήστες των υπηρεσιών.
Γ. Θα γίνουν νέες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων κενών που έχουν δημιουργηθεί και σκοπίμως ανοίγουν την πόρτα στους ιδιώτες.

Οι Βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης
Ελένη Γερασιμίδου
Γιώργος Λαμπρούλης
Σταύρος ΤάσσοςSocial Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/