Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Τα S/M ΧΑΡΑ «μοίρασαν» Πρωτοχρονιάτικο μποναμά-απόλυση σε μια ακόμη εργαζόμενη- αγωνίστρια!

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 ·



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων  και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.
Τα S/M  ΧΑΡΑ  «μοίρασαν» Πρωτοχρονιάτικο  μποναμά-απόλυση σε μια ακόμη εργαζόμενη- αγωνίστρια!
Εργαζόμενες-οι
Το 2015 βρήκε μια ακόμα συναδέλφισσα μας, μια ακόμα εργαζόμενη, απολυμένη και μάλιστα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μια εργαζόμενη των S/M ΧΑΡΑ  η οποία είχε υψώσει το ανάστημα της απέναντι στο τσαλαπάτημα  των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που με εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ υλοποίησε νομοθετικά, ανοίγοντας τις αντεργατικές ορέξεις των επιχειρηματιών (και του νησιού μας) για να πάρουν πίσω κατακτήσεις αιώνων.
Η εργοδοσία των S/M ΧΑΡΑ εδώ και μήνες υλοποιεί συγκεκριμένο σχέδιο τρομοκράτησης εργαζομένων. Τιμωρεί απολύοντας εργαζόμενους τον έναν μετά τον άλλον, αυτούς και αυτές που ένα χρόνο πριν δεν δέχτηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Αυτούς, που αρνήθηκαν, να αποδεχτούν ότι ο εργοδότης μπορεί να αποτιμά την εργατική τους αξία όπως εκείνος εκτιμά και όχι σύμφωνα με την νομοθεσία, μειώνοντας το βασικό μισθό και αφαιρώντας κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.
Η εργοδοσία των S/M ΧΑΡΑ έδειξε - ελέω κυβερνήσεων - πως μπορεί να αυγατίζει τα κέρδη της ανοίγοντας νέες μονάδες και καταστήματα και ταυτόχρονα να αξιοποιεί τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για την πρόσληψη νέων  χαμηλόμισθων εργαζομένων, με μειωμένα ωράρια και μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
Είναι οι ίδιοι ακριβώς επιχειρηματίες, που εν όψει εορτών Χριστουγέννων έδειξαν την ελεημοσύνη και την δήθεν αλληλεγγύη τους μοιράζοντας τρόφιμα και παιχνίδια σε ανέργους, την ίδια ακριβώς στιγμή, που δημιουργούν άνεργους και μάλιστα μέσα από τις δικές τους επιχειρήσεις.
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων για ακόμη φορά καταδικάζει την τρομοκρατική, εκδικητική απόλυση της συναδέλφισσας.
Θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες δείχνουν ότι μόνο η συσπείρωση στα σωματεία, μόνο ο ταξικός αγώνας των εργαζομένων μπορεί να ανατρέψει την πολιτική που φέρνει απολύσεις και αφαίρεση κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων.
Το Σωματείο μας θα βρεθεί  όπως κάθε φορά αγωνιστικά στο πλευρό των εργαζομένων για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα τους.
Το Δ.Σ.
Χίος 2/1/2015

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/