Ολόκληρη η εκδήλωση για τον Φώτη Αγγουλέ

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Η Δημοτική αρχή Χίου (ΝΔ - ΔΗΜΑΡ) προχωρά σε ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας - Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε σύγκρουση με τις πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 ·



Ανακοίνωση της Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στο νησί να θυμηθεί τις διακηρύξεις της παράταξης που σήμερα διοικεί το Δήμο Χίου: «Ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστη», «πολυσυλλεκτική», αποτελούμενη από «νέα» και «φρέσκα» πρόσωπα, έτοιμα να είναι «καλύτερα» στην άσκηση μιας φιλολαϊκής πολιτικής, ώστε να «φύγει» η προηγούμενη Δημοτική αρχή.
Βεβαίως, το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του μέσα από τη Λαϊκή Συσπείρωση προειδοποίησαν το λαό από την πρώτη στιγμή ότι αυτό που έχει σημασία πίσω από τις ελκυστικές διακηρύξεις είναι οι πολιτικές, και οι πολιτικές αυτές είναι της ΕΕ, του κεφαλαίου που όλοι τους παλιοί και νέοι υπηρετούν με διαφορετικές συνταγές, αλλά με τα ίδια αντιλαϊκά αποτελέσματα.
Σήμερα, για ακόμη μια φορά φαίνεται η προσήλωση αυτής της Δημοτικής αρχής σε αυτή την κατεύθυνση. Με την απόφαση - πρωτοχρονιάτικο μποναμά, που στηρίχτηκε απ’ τη ΝΔ, τμήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, και αφορά όλες τις λαϊκές οικογένειες του νησιού, 22 δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να αυξήσουν τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας στο 1.83 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο!
 Αυτό σημαίνει ότι ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο μεροκαματιάρης, ο αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος θα κληθούν να καταβάλουν για δημοτικά τέλη και δημοτικό φωτισμό αυξήσεις – χαράτσια, που θα δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον προκειμένου να απαλλαγεί ο τομέας καθαριότητας από την ευθύνη του Δήμου και να παραδοθεί σε ιδιώτες που θα πουλούν και θα αγοράζουν υπηρεσίες!
Καλούμε το Χιώτικο λαό να βγάλει συμπεράσματα και από αυτή την απόφαση. Όλοι όσοι πίστεψαν σε κάτι καλύτερο, στο λεγόμενο «μικρότερο κακό», σήμερα βρίσκονται μπροστά σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Η Δημοτική αρχή «δεν έχει κανένα ταμπού» για το ποιος θα έχει την διαχείριση της καθαριότητας, ακριβώς γιατί υπηρετεί με συνέπεια το σάπιο σύστημα των κερδών, τις αξίες της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας. Υλικά που οδηγούν στην κρίση, την φτώχεια. 

Το ερώτημα είναι αν ο λαός είναι διατεθειμένος να φορτωθεί κι άλλα χαράτσια στην πλάτη του, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές ή αν θα οργανώσει την πάλη του για να βγει στο προσκήνιο.
Λέμε καθαρά, πως όλα αυτά τα χρόνια η μόνη σταθερά, η μόνη εγγύηση προς την κατεύθυνση της οργάνωσης και αγωνιστικής ανάτασης ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ, είναι το ΚΚΕ.
Καλούμε το χιώτικο λαό, κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που ανησυχεί, κάθε αριστερό που αισθάνεται προδομένος από όσα του έταζαν για χρόνια όλες αυτές οι δυνάμεις, που σήμερα αλλάζουν πρόσωπα, να τιμωρήσει αυτούς που προωθούν την πολιτική Δήμος – επιχείρηση, και με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές. Να βάλει πλώρη για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για τη δική του εξουσία και διακυβέρνηση, με ισχυρό ΚΚΕ.

Χίος 9/1/2015

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/