Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Να δυναμώσει τη φωνή του ΚΚΕ για δημόσιο σύστημα υγείας για όλο το λαό.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 ·



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οδηγεί
σε υπολειτουργία το Νοσοκομείο του νησιού» -
Να δυναμώσει τη φωνή του ΚΚΕ για δημόσιο σύστημα υγείας για όλο το λαό.
     
       Η πολιτική της μετεξέλιξης του νοσοκομείου σε επιχείρηση, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, δείχνει με άγριο τρόπο τις συνέπειες αυτής της πολιτικής για τη ζωή των κατοίκων του ακριτικού νησιού μας.

Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και των δραματικών περιορισμών στις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Χίου, οι παραχωρήσεις σε ιδιώτες τμημάτων (π.χ. μαγειρεία, τραπεζοκόμους, πλυντήρια, κλπ), που υλοποίησαν διαχρονικά τα ΔΣ με τους εκάστοτε διοικητές, οδήγησε σε δραματικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού το Νοσοκομείου Χίου. Έχουμε την απαράδεκτη κατάσταση με μονές ειδικότητες νεφρολόγου, νευρολόγου, αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, αφού τα κύρια τμήματα – κλινικές, πχ παθολογική και χειρουργική λειτουργούσαν με προσωπικό που έδινε τιτάνια μάχη για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς. Την ίδια στιγμή οφείλονται χιλιάδες μέρες αδειών σε εργαζόμενους (γιατρούς, νοσηλευτές) οι οποίοι καλούνται να δουλεύουν, χωρίς για χρόνια να’ χουν στοιχειωδώς κι άλλους συναδέλφους, γιατρούς ή νοσηλευτές, για βοήθεια. 
           
Οι ανατροπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την Πρόνοια. Επιδιώκουν να μετακυλήσουν το κόστος και την ευθύνη στις πλάτες των ασφαλισμένων, που έχουν ήδη πληρώσει γι' αυτά, μέσα από τη φορολογία και τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όλα αυτά υλοποιούνται μέσα από ήδη ψηφισμένους νόμους σε ασφαλιστικό - υγεία, που σημαίνει ότι ακόμα και αν σταματήσει εδώ η επίθεση, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να μετρούν απώλειες, από την εφαρμογή παλιότερων νόμων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να γίνει κυβέρνηση, όχι μόνο δεν υπόσχεται να καταργήσει τους νόμους αυτούς, αλλά δεν υπόσχεται ούτε να αναστείλει τις αρνητικές συνέπειες από τις διατάξεις των νόμων που τώρα μπαίνουν σταδιακά σε εφαρμογή.

Η τάση είναι δεδομένη και μπορεί να αντιστραφεί μόνο με την οργανωμένη παρέμβαση του λαού. Αυτό προϋποθέτει ισχυρό ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που υπερασπίστηκε διαχρονικά και αταλάντευτα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών, που παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους, κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις επικείμενες εκλογές θα είναι συμβολή στον αγώνα ασφαλισμένων και συνταξιούχων να ανακόψουν την επίθεση σε βάρος τους και με την πάλη τους να ανοίξουν δρόμους για Υγεία – Πρόνοια - Ασφάλιση στο ύψος των σύγχρονων δυνατοτήτων και αναγκών τους.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/