Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΚΑΚΑΡΙΝΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗ ΧΙΟ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΗΣ"

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 ·

1.       Γιατί εδώ και πολλές τετραετίες δεν υπάρχει ανανέωση στα τοπικά ψηφοδέλτια του Κ.Κ.Ε; Δεν υπάρχουν νέα πρόσωπα με πολιτικό κύρος και πρόσβαση στις λαϊκές μάζες;
Πάνω απ’ όλα στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και στη Χίο συμμετέχουν γνωστά και δοκιμασμένα στελέχη, αγωνιστές από ταξικά Σωματεία που έδωσαν αγώνες το προηγούμενο διάστημα, πήραν μέρος στην οργάνωση των απεργιών, για την ανάκτηση των απωλειών στο λαϊκό εισόδημα, τη σύνταξη, τη δουλειά. Οι δικοί μας υποψήφιοι είναι οι μόνοι που έχουν επιδείξει, όπως όλοι παραδέχονται, σταθερότητα και αυταπάρνηση στην πάλη για τα λαϊκά δικαιώματα, δεν αλλάζουν Κόμματα σαν τα πουκάμισα. Οποιοδήποτε μέλος που βρίσκεται στο ΚΚΕ θα μπορούσε να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό του. Νέα πρόσωπα βεβαίως και υπάρχουν, που από το μετερίζι τους παίζουν ρόλο καθημερινά μέσα στους αγώνες, με το ΠΑΜΕ, ενισχύοντας το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ. Άνθρωποι που βρίσκονταν σε άλλους πολιτικούς χώρους μέχρι χθες και σήμερα μπαίνουν στη Λαϊκή Συμμαχία με το ΚΚΕ, βγάζουν συμπεράσματα, διατηρώντας ενδεχομένως επιφυλάξεις ή και διαφωνίες με το ΚΚΕ. Αν προσέξετε διαχρονικά τα ψηφοδέλτιά μας έχουν το στοιχείο της ανανέωσης, προσωπικά κατεβαίνω για 1η φορά. Αλλά και πανελλαδικά η ανανέωση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ πλησιάζει το 50%.
2.       Γιατί δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί το Κ.Κ.Ε. από το ποσοστό του 5% σε Πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο. Φταίνε πάντα η προβοκάτσια των συστημικών κομμάτων, των Μ.Μ.Ε  και η έλλειψη σωστής πολιτικής κουλτούρας των πολιτών;

Αν εννοείται αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, τη γραμμή του, ξέρετε ότι σπάνια πέφτουμε έξω στις πολιτικές εκτιμήσεις μας, που επιβεβαιώνονται. Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την εξουσία και οικονομία του λαού, που δίνει τη διέξοδο. Αν τα εκλογικά ποσοστά έκριναν και το δίκιο τότε για χρόνια ΠΑΣΟΚ – ΝΔ είχαν δίκιο, ορθώς οδηγηθήκαμε εδώ με τις πολιτικές του κεφαλαίου που πιστά υπηρέτησαν.
Εμείς δεν βάζουμε αριθμητικούς στόχους ούτως ή άλλως, λέμε όσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ, αντικειμενικά τόσο πιο ισχυρός θα είναι και ο λαός την επόμενη μέρα. Ο κόσμος δέχεται πολύ ισχυρά διλλήματα πόλωσης αλλά και αυταπατών, το θέμα είναι να πιστέψει στη δύναμή του, ιδιαίτερα σήμερα, που υπάρχει η πιθανότητα της τρίτης θέσης για το ΚΚΕ. Να δει ότι το 27% του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστώθηκε στην πάλη, έφερε πισωγύρισμα στον αγώνα. Αντίθετα, παρά τις απώλειες, το ΚΚΕ πίστωσε κάθε ψήφο στον αγώνα του λαού, που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, αντικειμενικά και εκεί θα βρίσκεται και αύριο. Γι’αυτό και σήμερα πρέπει να ξεπεραστούν φόβοι, αυταπάτες, να αξιοποιηθεί η πλούσια πείρα και αποφασιστικά να γίνει το βήμα προς το ΚΚΕ. Μόνο το ΚΚΕ με σοβαρότητα, κάνει πλατιά συζήτηση μέσα κι έξω από τις γραμμές του για τα αποτελέσματα των εκλογών, τους αγώνες της επόμενης μέρας. Ούτε προβοκάτσιες επικαλούμαστε, αν και από τέτοιες έχουμε πλούσια πείρα, τα ΜΜΕ σίγουρα πολώνουν με το νέο δικομματικό δίπολο. Σε κάθε περίπτωση έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό μας και στη δύναμή του, ώστε να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων με συμμετοχή στους αγώνες.

3.       Είσαστε πολλά χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών. Πως χαρακτηρίζετε τις περσινές πρώτες κινητοποιήσεις των παραγωγών; Γιατί τόσα χρόνια δεν τους κινητοποιήσατε εσείς; Ποια είναι η θέση σας για τις προτάσεις που υποβλήθηκαν και πέρασαν κατά πλειοψηφία στην τελευταία Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων;

Μια διόρθωση. Στην ΕΜΧ είμαι αντιπρόσωπος από το Συνεταιρισμό μαστιχοπαραγωγών Νεοχωρίου και όχι μέλος της Διοίκησης. Η συμμετοχή στον πανελλαδικό περσυνό ξεσηκωμό των αγροτών, με οργάνωση από τα κάτω και κόντρα στη Διοίκηση, ήταν σημαντικό βήμα στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνσης – ΕΕ.
Δυστυχώς τα τελευταία 25 χρόνια η μοναδική φωνή που ακουγόταν στα μαστιχοχώρια ήταν του ΚΚΕ, που ενημέρωνε και προειδοποιούσε τους παραγωγούς. Με την πάλη τους αποφεύχθηκαν τα χειρότερα (περίπτωση Mediterra το 2002). Έτσι, φτάσαμε στην τελευταία Γενική Συνέλευση, που η Διοίκηση για πρώτη φορά έχασε την πλειοψηφία. Βασικό θέμα ήταν η αύξηση των μονάδων καθαρότητας στην παράδοση της μαστίχας. Έμπαιναν και άλλα που ήμασταν αντίθετοι όπως: Για την αξιολόγηση των εργαζομένων ενώ το κύριο για εμάς είναι ο ρόλος της ΕΜΧ σαν εργαλείο στο πλευρό του παραγωγού. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει και ο εργαζόμενος. Η Mediterra σήμερα μετατρέπεται σε τμήμα πωλήσεων της ΕΜΧ. Λεμε 100% να ανήκει στην ΕΜΧ (από 51% σήμερα). Ο σχεδιασμός τους να πάρει όλα τα δίκτυα πωλήσεων δεν έχει κλείσει, στόχος τους παραμένει το πέρασμά της σε στρατηγικό επενδυτή.
Οι παραγωγοί έχουν πείρα και με τους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς σε πόλο συσπείρωσης της δύναμής τους, μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Ουσιαστική λύση στα προβλήματα των αγροτών δίνει μόνο η πρόταση για την οικονομία του ΚΚΕ μέσω του παραγωγικού συνεταιρισμού, που απαντά στη στήριξη της καλλιέργειας, συγκέντρωσης και διάθεσης της παραγωγής. Γι’αυτό την επόμενη μέρα δυνατό ΚΚΕ, για να ανοίξουμε το δρόμο που απαντά στα μεγάλα μας προβλήματα.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/