Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 ·



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ




Το 3ο «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας» μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, που αναμένεται να συγκληθεί 5-6 Δεκέμβρη στην Αθήνα, θα διεξαχθεί για άλλη μια φορά μέσα στην πυκνή «ομίχλη» που καλύπτει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξαιτίας της  αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την Τουρκία,  της λογικής των τουρκικών «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και παραβιάσεων του εναέριου και θαλάσσιου χώρου, της αξιοποίησης κατά το δοκούν των μειονοτικών ζητημάτων.

Οι εξελίξεις αυτές επιδεινώνονται από την εμπλοκή των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς κι από τον σκληρό ανταγωνισμό των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τα μερίδια των αγορών, τα κοιτάσματα του φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και τους δρόμους μεταφοράς.

Στις δύο μέρες που θα πραγματοποιηθεί το λεγόμενο «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας», με τις «πανστρατιές» κυβερνητικών παραγόντων και επιχειρηματιών, που φανερώνουν τις σχέσεις ανταγωνισμού και συνεργασίας του ελληνικού και τουρκικού κεφαλαίου, θα επιδιωχθεί από την ελληνική κυβέρνηση να κρυφτεί αυτή η - ζοφερή και γεμάτη επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς - πραγματικότητα. Όπως επίσης θα επιδιωχθεί να κρυφτεί ότι το πλαίσιο των διεθνών συμμαχιών, της χώρας, ΝΑΤΟ και ΕΕ, αποτελεί παράγοντα υπονόμευσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και της ειρήνης στην περιοχή.

Οι λαοί, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Τουρκίας, δεν πρέπει να τρέφουν καμία ελπίδα από αυτά τα περιφερόμενα ελληνοτουρκικά υπουργικά επιτελεία, που το μόνο που επιδιώκουν είναι η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματιών, μέσα από τη ληστεία των κόπων των εργαζομένων και μέσα απ’ την επικίνδυνη εμπλοκή σε σχεδιασμούς που μόνοι χαμένοι είναι οι λαοί.

Η λύση για τους δύο λαούς βρίσκεται στην ανάπτυξη της φιλίας, της διεθνιστικής αλληλεγγύης, στην κοινή  πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στις ενώσεις του, ενάντια στον εθνικισμό, στις στρατιωτικές δαπάνες, για το σεβασμό των συνόρων των δύο χωρών, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, καθώς κι ενάντια στην αιτία που τις προκαλεί: τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.





ΑΘΗΝΑ 5/12/2014                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/