Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου: ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 ·


Είναι γνωστό το γεγονός ότι ο Δήμος της Χίου και οι δημότες του πληρώνουν το κακής ποιότητας νερό Χρυσάφι, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η ΔΕΥΑΧ είχε μια τιμολογιακή πολιτική που προσθετικά αφαίμαζε το εισόδημά τους.
Ιδιαίτερα το πρόβλημα ήταν και προκλητικό στους οικισμούς βόρειας και  νότιας Χίου που χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν δικές τους πηγές, τις «καλλιεργούν» και τις καθαρίζουν οι ίδιοι σε κάποιες περιπτώσεις και εν τούτοις με το νόμο «Καλλικράτη» βρέθηκαν να έχουν απέναντί τους μια εταιρεία να τους χαρατσώνει για το νερό που με κόπο και μόχθο κουβάλησαν οι προπαππούδες τους στα χωριά.
Όσοι έτρεφαν αυταπάτες ότι κάτι θα αλλάξει σε αυτόν τον τομέα, ότι τα χαράτσια της ΔΕΥΑΧ θα μειωθούν με τη νέα δημοτική αρχή , φαίνεται ότι θα διαψευστούν, αφού η πρόταση της οικονομικής  Δ/ντριας της ΔΕΥΑΧ προς το νέο ΔΣ ,  είναι οι αυξήσεις στη χρήση αποχέτευσης, οι αυξήσεις των τελών σύνδεσης, η άρση των μειώσεων που κατέκτησαν στη Χίο και στους οικισμούς με τον αγώνα τους οι κάτοικοι, οι γνωστές αλχημείες με τις κλίμακες.
Συγκεκριμένα προβλέπεται χαράτσι 1 ευρώ στο τέλος ετοιμότητας για πάνω από 10 κ.μ. , μπαίνουν  νέες κλίμακες αυξημένες κατά 0,20 λεπτά, 0,30 λεπτά και 0,25 λεπτά  σε σχέση με τις παλιές, που ήταν λιγότερες και αφορούν στις καταναλώσεις 26-55 κμ., 56-80 κμ και 81-110 κμ αντίστοιχα, δηλαδή χτυπιέται αλύπητα με αυξήσεις η μεσαία και μικρή κατανάλωση, ενώ επί της ουσίας οι μεγάλες καταναλώσεις παραμένουν σταθερές, αποδεικνύοντας την ταξική ματιά της εισήγησης της ΔΕΥΑΧ!!!
Οι προβλεπόμενες και προτεινόμενες απαλλαγές στα πλαίσια της δήθεν κοινωνικής πολιτικής είναι απαλλαγές της ακραίας φτώχειας με εισόδημα 6000 ευρώ, λες και οι έχοντες 6001 ευρώ είναι Κροίσοι.
Τη στιγμή που κορυφώνεται η αντιλαϊκή επίθεση της Ιερής συμμαχίας  Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τα  μνημόνια διαρκείας, αυτή τη στιγμή επιλέγει η αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΧ να σαρώσει ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα.
Ευθύνη γι αυτή την κατάσταση φέρει και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή  ,  που διατήρησε τη  ΔΕΥΑΧ σε επίπεδο νομού, αντί να διαλυθεί όπως πρότεινε η παράταξη μας και όπως έδινε τη δυνατότητα και ο ίδιος ο αντιλαϊκός  νόμος «Καλλικράτης».
Μπορούσε να δημιουργηθεί μια ισχυρή υπηρεσία ύδρευσης με ενισχυμένη τεχνογνωσία και προσωπικό από τη ΔΕΥΑΧ, με πέρασμα των εργαζομένων στο μόνιμο προσωπικό του δήμου και εξασφάλιση των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.
 ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου καλεί το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ, τη Δημοτική αρχή που κρύβεται πίσω από νεοφιλελεύθερους τεχνοκρατισμούς τύπου συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ:
·        να επιστρέψουν ως απαράδεκτη τη συγκεκριμένη εισήγηση.
·        Το  σωματείο των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΧ  να καταδικάσει τέτοιες τακτικές και να καλέσει τα μέλη του να μη γίνονται «λαγοί» αντιλαϊκών πολιτικών, αν με τη σειρά τους θέλουν συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά τους.
·        Το λαό της Χίου και όλων των οικισμών να είναι σε εγρήγορση, να οργανώσουν την πάλη τους, ώστε να απαιτήσουν να μην περάσει μια τέτοια τιμολογιακή πολιτική, να το διατρανώσουν με την παρουσία τους στο ΔΣ όταν θα έρθει προς έγκριση ένα τέτοιο θέμα, αν δεν παρθεί πίσω.
Διεκδικούμε:
  • Mειώσεις για τις λαϊκές οικογένειες στη Χίο και στα χωριά της Νότιας Χίου.
  • Διπλασιασμό των κριτηρίων για  τις ευπαθείς ομάδες που δικαιούνται μείωση 50%, 
  • Καμιά διεύρυνση των κλιμάκων.
  • Απαλλαγή των άνεργων οικογενειών.
·        Επαναφορά του ορίου στα 180 κμ για Λαγκάδα, Συκιάδα , Καρδάμυλα και Βολισσό.
·        Λεφτά υπάρχουν στις μεγάλες επιχειρήσεις, στις αλυσίδες Super Market, στα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και σε άλλους μεγαλοκαταναλωτές και μεγαλοοφειλέτες. Από εκεί ας εισπράξουν τα σπασμένα,  όχι από την πλάτη του Χιώτικου λαού.


ΧΙΟΣ  7-11-2014




Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/