Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου: Τοποθέτηση του περιφερειακού Συμβούλου Αντώνη Δράκου σχετικά με την αδειοδότηση λειτουργίας των ελαιοτριβείων

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 ·



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 4/11/2014 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών περιβάλλοντος & Αγροτικής πολιτικής για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την λειτουργία των ελαιοτριβείων.
Ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αντώνης Δράκος, έκανε τις παρακάτω διαπιστώσεις και προτάσεις.

1.    Θεωρούμε ότι είναι υπερβολικοί οι περιβαλλοντικοί όροι που ζητούνται από την κυβέρνηση και την Ε.Ε να εφαρμόσουν τα ελαιοτριβεία της περιφέρειας προκειμένου να πάρουν άδεια λειτουργίας αορίστου διαρκείας. Αυτό γιατί επεξεργάζονται φυτικές ύλες χωρίς χημικά. Ενώ τα κατατάσσουν στην ίδια κατηγορία με τα εργοστάσια επεξεργασίας ζωικών λιπών και με χημικές μεθόδους. Επίσης δεν παίρνουν καθόλου υπόψη τους το μέγεθος των ελαιοτριβείων των νησιών μας και τον όγκο παραγωγής.
2.    Αυτοί οι όροι δαιμονοποιούν τα ελαιοτριβεία με ότι απόβλητο παράγεται και επιβαρύνονται οικονομικά οι ελαιοπαραγωγοί, χάνοντας ακόμα περισσότερο από το ήδη πενιχρό τους εισόδημα. Επίσης η εισήγηση της υπηρεσίας προβλέπει ότι όσοι ζητήσουν τώρα άδεια θα πάνε με διαδικασίες από την αρχή, σαν να ζητάνε τώρα άδεια νέας εγκατάστασης, με όλες τις επιβαρύνσεις.
3.    Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ΕΕ και η κυβέρνηση έχουν αποφασίσει την μείωση του αγροτικού πληθυσμού. Μια απόφαση που υλοποιείται καθημερινά. Βάζουν εμπόδια στη φτωχή αγροτιά για να γιγαντώνονται τα μονοπώλια στον κλάδο παραγωγής και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.
4.    Οι αποφάσεις τους για το περιβάλλον είναι υποκριτικές και υλοποιούν γενικότερους σχεδιασμούς. Οι άλλες παρατάξεις θεωρούν θέσφατο όλες τις οδηγίες της ΕΕ και όχι μόνο αυτές για το περιβάλλον. Εμείς λέμε ότι είναι υποκριτικό αυτό μια και ξέρουμε πολύ καλά τι περιβαλλοντικοί όροι εγκρίνονται για μεγάλους κολοσσούς επεξεργασίας χημικών, όπως επίσης ότι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ήταν που βομβάρδιζαν με απεμπλουτισμένο ουράνιο στα Βαλκάνια και ρίξανε χιλιάδες βόμβες αυτών των πυρηνικών στο Ιόνιο. Όπως επίσης πρόσφατα έριξαν στα ανοιχτά της Κρήτης χημικά της Συρίας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

1.    Να δοθεί άδεια λειτουργίας σε όλα τα ελαιοτριβεία των νησιών μας, μέχρι να ολοκληρώσει το ΥΠΕΚΑ τη συζήτηση και λήψη νέας απόφασης που έχει ξεκινήσει.
2.    Να κάνει παρέμβαση το Περιφερειακό Συμβούλιο στο Υπουργείο, στην κατεύθυνση να ελαφρυνθούν οι περιβαλλοντικοί όροι που πρέπει να εφαρμόζουν τα ελαιοτριβεία, παίρνοντας υπόψη το μέγεθος της παραγωγής σε κάθε περίπτωση αλλά και το κυριότερο ότι επεξεργάζονται οργανικές ύλες φυτικής προελεύσεως χωρίς χημικά.
3.    Να αλλάξει η οδηγία της ΕΕ στην ίδια κατεύθυνση.
4.    Οι άδειες που θα δοθούν να είναι επέκταση των παλιών αορίστου διάρκειας και όχι με τις διαδικασίες νέας εγκατάστασης.

Αυτές είναι  οι θέσεις και προτάσεις που θα προβάλει η Λαϊκή Συσπείρωση και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη συζήτηση του θέματος τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.

9/11/2014

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/