Δίχρονος απολογισμός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. ΧίουΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 ·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η  Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ σηματοδοτεί νέα  ώθηση για την επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων σε όλα τα κράτη μέλη, την προώθηση νέων μέτρων για παραπέρα μείωση μισθών και συντάξεων, χτύπημα των ΣΣΕ, άγριες περικοπές των κοινωνικών δαπανών. Οι αντιλαϊκές  μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομικοί στόχοι αποτελούν κοινό παρονομαστή για την ΕΕ και τις κυβερνήσεις.
Για την επίτευξη αυτών των αντιλαϊκών στόχων δουλεύουν τόσο η συγκυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση. Ούτε η «προληπτική γραμμή στήριξης» που προτείνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ούτε η διαπραγμάτευση  που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να συμβάλουν στην πραγματική ανακούφιση και ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων. Αποκρύπτουν ότι είτε αποχωρήσει το ΔΝΤ, είτε βαφτιστεί «τεχνικός σύμβουλος» σε κάθε περίπτωση τα  μνημόνια διαρκείας της ΕΕ ισχύουν απαρέγκλιτα. Πρόκειται για την  αυξημένη επιτήρηση κι εποπτεία των κρατών μελών στα πλαίσια της "ενισχυμένης οικονομικής διακυβέρνησης", με στόχο την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Οι ανταγωνισμοί στο εσωτερικό της ΕΕ και με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και ισχυρές καπιταλιστικές χώρες για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, αυξάνουν τους κινδύνους γενικευμένης σύγκρουσης. Σημαδεύουν το ματοκύλισμα λαών σε  Ουκρανία, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, και την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και της Β. Αφρικής, όπου εξελίσσονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ – ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Αυτοί οι ανταγωνισμοί χαρακτηρίζουν και το νέο γύρο τούρκικης επιθετικότητας απέναντι στην Κύπρο αυτές τις μέρες που δεν αντιμετωπίζεται με τις «ευχές» και ανέξοδες συστάσεις της ΕΕ κινούνται στα πλαίσια των ισορροπιών και της μη διατάραξης των σχέσεων  με την Τουρκία.


ΑΘΗΝΑ 24/10/2014                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/