Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 ·



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ


Στη διάρκεια της ομιλίας του, στη συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στις Βρυξέλλες, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και στην απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή.

«Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο για τις σημερινές εξελίξεις στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα επιχειρείται με κάθε τρόπο ο αποπροσανατολισμός του λαού, να μπουν εμπόδια στην αναγκαία, σήμερα, οργάνωση της λαϊκής πάλης απέναντι στην εντεινόμενη αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου. Αυτό το σκοπό υπηρετεί και η κίνηση χτες της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή. Αυτό το σκοπό υπηρετούν και τα διάφορα πολιτικά παιχνίδια  και παζάρια γύρω από την εκλογή ΠτΔ, στην οποία συμμετέχει η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μη δείξει καμία αναμονή και ανοχή, να μην περιμένει σωτήριες λύσεις «από τα πάνω», από κυβερνήσεις και κόμματα που, παρά τις όποιες διαφορές, έχουν ως κοινή στρατηγική επιλογή τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, την αναζωογόνηση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλίων, τα οποία στρέφονται πάντα σε βάρος του λαού.
Χρειάζεται να δυναμώσει την πάλη και τη συμμαχία του ο ελληνικός λαός, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες που οργανώνονται αυτό το διάστημα, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Αυτό μπορεί να είναι το νέο και ελπιδοφόρο, για να ηττηθεί πραγματικά η πολιτική της κυβέρνησης και για να υπάρξει πραγματική προοπτική υπέρ του λαού, και όχι οι διάφορες κυβερνητικές εναλλαγές, σαν και αυτές που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν και έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση».  


ΑΘΗΝΑ 2/10/2014                                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/