Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Το σωματείο ι/υ κι ε/υ Χίου χαιρετίζει και συμμετέχει στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στις 12πμ στο Σύνταγμα

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 ·

   Καλούμε τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους να προετοιμαστούν για νέα, σκληρή σύγκρουση με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Η επίθεση αφορά τους πάντες!
Ηρθε η ώρα να δοθεί συνολική - καταιγιστική - ενωτική - ταξική απάντηση.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, όλοι μια γροθιά!
Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην καθολική σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα! Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας. Ούτε η τσιμουδιά ούτε η αναμονή ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση. Τα μέτρα παραμένουν, τρώνε τα σωθικά μας.
   Η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς. Αυξάνονται οι μακροχρόνια άνεργοι, η νεανική ανεργία φουντώνει. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι βρίσκονται εκτός προστασίας, χωρίς επίδομα, χωρίς βοήθεια. Το μέλλον μας, η ζωή των οικογενειών μας δεν μπορεί να είναι τα συσσίτια, οι ουρές στα γραφεία του ΟΑΕΔ και των δουλεμπορικών γραφείων. Δεν μπορεί το άγχος και η αγωνία αν θα έχουμε δουλειά και μεροκάματο να τρώνε τα σωθικά μας.
   Μην αποδεχόμαστε την εξαπάτηση και την κοροϊδία! Μην αποδεχόμαστε τη σημερινή κατάσταση. Αμέτρητα προγράμματα έρχονται για να μας ξεγελάσουν με μια προσωρινή και ελάχιστη ανακούφιση σαρώνοντας τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς. Ολα λειτουργούν ως άλλοθι για να καθορίζουν οι εργοδότες τους όρους εργασίας όπως θέλουν, χωρίς καμία δέσμευση, για να θησαυρίζουν.
Δεν πρέπει να αποδεχτούμε να σπρώχνονται εκατομμύρια ευρώ στα χέρια των εργοδοτών, να ανακυκλώνουμε τη φτώχεια μας μέσα από τα διάφορα προγράμματα που προσφέρουν λίγους μήνες δουλειάς και με μεροκάματα πείνας.
Να μην αποδεχτούμε το επίδομα ανεργίας να μετατρέπεται μέσω προγραμμάτων σε επιδότηση στους εργοδότες και να τους χαρίζει τζάμπα εργάτες και φτηνή εργασία.
Ουσιαστική προστασία των ανέργων τώρα!
·                                        Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
·                                        Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
·                                        Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
·                                        Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
Να μη ζήσουμε σε καθεστώς σκλαβιάς!
Η ανεργία δεν αφορά μόνο τους ανέργους. Αφορά συνολικά τους εργαζόμενους. Στην πλειοψηφία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών υπάρχουν άνεργοι αλλά και όσοι έχουν εξασφαλίσει ένα κουτσουρεμένο μεροκάματο σήμερα, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο ανά πάσα στιγμή. Αφορά τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική με τις ίδιες συνέπειες στη ζωή τους όπως των εργαζομένων. Αφορά και τους συνταξιούχους που με την πενιχρή τους σύνταξη βοηθάνε τα άνεργα παιδιά τους.
Η ανεργία δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας!
Θέλουν τους εργάτες σκλάβους, για να φέρουν την ανάπτυξη και να αυγατίζουν τα κέρδη τους!
Το λαϊκό εισόδημα συνεχώς στην πρέσα!
Η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, η διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων είναι ο κεντρικός δρόμος του κεφαλαίου για την έξοδο από την κρίση.
Οι ατομικές συμβάσεις πρέπει να αποκρουστούν. Να μη γίνουν η κύρια εργασιακή σχέση. Μέσω αυτών προωθείται η διάσπαση των εργαζομένων, το ξεμονάχιασμά τους. Κάθε εργαζόμενος θα βρίσκεται εκτεθειμένος στις ορέξεις της εργοδοσίας που με αποκλειστικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας θα φοβίζει, θα εκβιάζει με μισθούς ξεροκόμματα, θα απολύει ελεύθερα, δε θα αποζημιώνει, θα τσακίζει επιδόματα και δικαιώματα.
Η στρατηγική του κεφαλαίου δεν ξεχωρίζει κλάδους, δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Σε κάθε φάση και χρονική περίοδο περνάει ή κρατάει μέτρα για τη συνέχεια ανάλογα με την αντίσταση που συναντά ή τους ευρύτερους σχεδιασμούς που υπάρχουν.
Αυτή η στρατηγική καθορίζει και την απάντηση της εργατικής τάξης σήμερα και στο μέλλον. Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή! Η επίθεση πρέπει να αναχαιτιστεί από σήμερα, να υπάρξουν επιθετικοί αγώνες και αιτήματα σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι μαζί με όσους δεινοπαθούν από την πολιτική των μονοπωλίων πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους σχεδιασμό απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου, έχοντας ως άξονα τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για δωρεάν Υγεία, Παιδεία και καθολική Ασφάλιση.
Επιβάλλουν πολύχρονο εργασιακό Μεσαίωνα!
Δεν έχουμε άλλη επιλογή!
Να μην παραιτηθούμε από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις.
Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας.
·                                        Εδώ και τώρα υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις.
·                                        Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
·                                        Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση.
·                                        Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων.
·                                        Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
·                                        Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
·                                        Οχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία.
Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν το όποιο ασφαλιστικό δικαίωμα απέμεινε! Να μην επιτρέψουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραδοθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων, των εμπόρων της Υγείας. Να μην επιτρέψουμε να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι επιχειρήσεις και να τα πληρώνουν όλα οι εργαζόμενοι.




Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/