Δίχρονος απολογισμός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου



Λαϊκής Συσπείρωση: Προϋπολογισμός εξαθλίωσης της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για το 2015

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 ·


                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    
   Τα προτεινόμενο προσχέδιο  Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, με τα ψίχουλα που προέρχονται από κρατική επιχορήγηση, παρά τις τεράστιες ανάγκες της Περιφέρειας, διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλους εκείνους που ισχυρίζονταν ότι με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» οι «Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις» θα αποτελούν μικρές Κυβερνήσεις που θα προωθούν την ανάπτυξη . Επιβεβαιώνει  την προειδοποίηση  της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ  ότι, με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», τόσο η Δημοτική όσο και η Περιφερειακή Διοίκηση χάνουν πλέον κάθε ίχνος Αυτοδιοίκησης. Θα είναι το μακρύ χέρι της εκάστοτε Κυβέρνησης  και θα εφαρμόζουν με…συνέπεια τις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης και της ΕΕ.

       Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει ο απίστευτα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, συρρικνωμένος προτεινόμενος προϋπολογισμός για το 2015, που δεν επιτρέπει ούτε καν τη διαχείριση της μιζέριας . Πρόκειται για ένα προϋπολογισμό απόλυτα εναρμονισμένο με την σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
       Φτάνει να αναφέρουμε ότι σε σχέση με τον προϋπολογισμό των τριών Νομαρχιών που απαρτίζουν την Περιφέρεια Β Αιγαίου, που ήταν 90.000.000 ευρώ, περίπου, ό προϋπολογισμός της Περιφέρειας ,για το 2015,  είναι, με αυξητική λαθροχειρία, 20.500.000 ευρώ, περίπου!!!!!. Υπενθυμίζουμε ότι είχαμε προειδοποιήσει –και επιβεβαιωνόμαστε- ότι όσο θα δέχεται το Περιφερειακό Συμβούλιο- προϋπολογισμούς δραστικά μειούμενους, όπως ήταν ήδη από τον πρώτο χρόνο του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» (2011), τόσο, χρόνο με το χρόνο, θα μειώνονται. Πράγματι, το 2011 ήταν 45.000.000, το 20012 ήταν 40.000.000, το 2013 ήταν 35.000.000 και για το 2015 θα είναι 20.500.000!. Πρέπει λοιπόν να βγουν τα επιβαλλόμενα συμπεράσματα για το πού οδηγούμαστε με την αποδοχή αυτής της πολιτικής εξαθλίωσης.
     
       Στο ποσό αυτό (των  20.500.00) προστίθενται, «για πρώτη φορά», για τη δημιουργία εντυπώσεων,  91.648.000  που είναι ο προϋπολογισμός των έργων της Περιφέρειας, που θα πληρωθούν από το Περιφ. Ταμείο Ανάπτυξης, που δεν ελέγχεται από το Περιφ. Συμβούλιο. Τα έργα  είναι ενταγμένα στο  Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Β.Αιγαίου –ΕΣΠΑ 2014-2020-  που διαχειρίζεται η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, χωρίς καν να  τα εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο.
       Τα κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), εθνικό σκέλος, θα ανέλθουν μόλις στα 10.456.046 ευρώ.
       Τα κονδύλια από το ΠΔΕ που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα έργα, ύψους 81.648.531 ευρώ εμφανίζονται παραπλανητικά στον προϋπολογισμό, αφού αφορούν κυρίως σε πληρωμές  από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και καμιά σχέση δεν έχουν με νέα έργα..
       Οι επενδύσεις του τακτικού προϋπολογισμού για τα έτη 2015, 2016, 2017 είναι μηδενικές.
   
        Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα τοποθετηθούμε πιο συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στο Περιφ, Συμβούλιο. Ωστόσο, από την παραπάνω πρώτη μας εκτίμηση, εξυπακούεται ότι όχι μόνο καταψηφίζουμε αυτή την αθλιότητα, που θα επιδεινώσει παραπέρα τη ζωή  των κατοίκων των νησιών μας και θα μας  πάει ακόμα πιο πίσω, αλλά καλούμε και τους άλλους Περιφερειακούς Συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων  καταψηφίζοντας αυτόν τον προϋπολογισμό της εξαθλίωσης που θα φορτώσει  νέα βάρη στην πλάτη του λαού μας.
       Καλούμε τους κατοίκους των νησιών μας, τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, τους συνεταιρισμούς να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή τους σ’αυτό τον εμπαιγμό και να απαιτήσουν επαρκή  χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών  της ακριτικής μας  νησιωτικής Περιφέρειας.

        26/09/2014


Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/