Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος μπαίνει μπροστά για να γίνει πράξη η πολιτική της συγκυβέρνησης-ΕΕ - Παράνομη η απόφαση του Αντιπεριφερειάρφη Χίου

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 ·


Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου μετά τη <<Λευκή Νύχτα>> του Μάη, που ονειρεύτηκε να πραγματοποιήσει ετοιμάζεται για τη <<Γιορτή της Χιώτικης Αγοράς >>του Αυγούστου, μετά από μια παράνομη απόφαση του αντιπεριφεριάρχη Χίου, αφού είχε την υποχρέωση με βάση το νόμο 4177/13 <<να λαμβάνονται οι αποφάσεις ύστερα από τη γνώμη όλων των κατά περίπτωση ενδιαφερομένων οργανώσεων των εργοδοτών και εργαζομένων … ακόμα… μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 20 ημερών από τη σχετική πρόσκληση>>.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου δείχνει να μην έχει βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα από τη βαθιά καπιταλιστική κρίση και τις αιτίες, που την προκάλεσαν.
 Καλεί τους εργαζόμενους των 300-400 ευρώ, τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους να <<επισκεφθούν τη τοπική αγορά και να διασκεδάσουν, ψωνίζοντας!>>
Καλά δεν έχουν καταλάβει ότι <<νηστικό αρκούδι δεν χορεύει>>;
Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι ματώνουν από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια!!!
Δεν πήραν το μήνυμα από το <<άνοιγμα>> των μαγαζιών την Κυριακή 20/07/14;
        Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου (ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ) δείχνει ότι αποτελεί το λαγό στην εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, που στοχεύει στο να κλείσουν μαζικά τα μικρομάγαζα, για να κυριεύσουν τα ντόπια και πολυεθνικά πολυκαταστήματα και για να ολοκληρωθεί ο εργασιακός μεσαίωνας.
 Πρωτοστατεί σε <<δραστηριότητες>> και όχι σε αγωνιστικές διεκδικήσεις, που αφενός καλλιεργεί αυταπάτες ότι θα φέρουν Ανάσταση στα άδεια ταμεία και αφετέρου εγκλωβίζουν ακόμα πιο βαθιά τους εμπόρους ότι η επιμήκυνση του ωραρίου και η κατάργηση της Κυριακάτικής Αργίας θα φέρουν αύξηση του τζίρου.
      Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ταυτιστούν με τέτοιες <<πρωτοβουλίες>> των εργοδοτών, γιατί βιώνουν μειώσεις μισθών ,απληρωσιά, εκ περιτροπής εργασία και δεν πρέπει να ξεχάσουν τη προσωπική και οικογενειακή ζωή τους για να δουλέψουν ως δούλοι.
 Ο χαμηλός τζίρος έχει την αιτία του στη βαρβαρότητα της βαριάς φορολογίας και των μισθών και συντάξεων πείνας.
Το Σωματείο σας καλεί να συσπειρωθείτε στις γραμμές του και να παλέψουμε για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. ,την κατάργηση φόρων και χαρατσιών, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις,  μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, 40ωρο. 8ωρο, 5θήμερο για τους εργαζόμενους στον κλάδο.
Το Δ.Σ.                                                                                       05/08/2014


Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/