Δίχρονος απολογισμός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. ΧίουΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 ·ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Οι ρυθμίσεις που προετοιμάζουν η κυβέρνηση και η ΤτΕ, δεν  έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των υπερχρεωμένων αυτοαπασχολούμενων και των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά τη θωράκιση των τραπεζικών ομίλων και γενικότερα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.
Στη πραγματικότητα, οι ρυθμίσεις υποχρεώνουν τον  υπερχρεωμένο δανειολήπτη να καταβάλει στις τράπεζες τα όποια πενιχρά εισοδήματα του έχουν απομείνει, αφήνοντας τον με ένα επίδομα διαβίωσης που δεν καλύπτει τις ανάγκες του,  προκειμένου να παραμένει «συνεργάσιμος» και να μην χάσει το σπίτι του ή τον εξαναγκάζουν να μεταβιβάσει το σπίτι του στις τράπεζες και να μείνει σ΄αυτό  ως ενοικιαστής.
Πραγματική ανακούφιση για τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά και τους ΕΒΕ αποτελούν οι στόχοι πάλης και οι προτάσεις νόμου που έχει επανειλημμένως αναδείξει το ΚΚΕ. Ο λαός πρέπει να τις κάνει δική του υπόθεση, να οργανώσει την πάλη του για να πληρώσουν την κρίση και τα βάρη της τα μονοπώλια.

ΑΘΗΝΑ   26/8/2014                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/