Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΕΣ ΧΑΡΑΤΣΩΝΟΥΝ 32 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΔΗΚΕΧ- ΣΥΝΕΝΟΧΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΣΥΝΑΙΝΕΙ.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 ·

Το  ΔΣ της ΔΗΚΕΧ στην τελευταία συνεδρίαση της θητείας του (4/8/2014) αποφάσισε, χωρίς ντροπή,  προεξάρχοντος του προέδρου της Μιχάλη Κοντούδη και με συνεργία της εκπροσώπου των εργαζομένων που συμμετέχει σ’ αυτό, την επιβολή τροφείων 50 ευρώ, χαρατσώνοντας τις οικογένειες που τα παιδιά τους δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα  του ΕΣΠΑ!
Η μόνη καταψηφιστική ψήφος ήταν τους εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης  Γ. Αμπαζή, ο οποίος και ανέλυσε τις θέσεις μας για τη μη επιβολή τροφείων, για ελάφρυνση των οικογενειών των ανέργων, για χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών από τον κρατικό προϋπολογισμό και το δήμο, για να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.
Αυτές είναι οι κατευθύνσεις της άθλιας συγκυβέρνησης στης ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι κατευθύνσεις  της ΕΕ για δήμους επιχειρήσεις με ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες , που θα τις πληρώνει αδρά ο λαός μας, αυτό είναι το πολιτικό τους προσωπικό που σπεύδει να εφαρμόσει τις εντολές τους.
Αυτό που απέδειξε για πολλοστή φορά η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΗΚΕΧ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) είναι ότι αποτελεί προωθητικό μηχανισμό των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ-συγκυβέρνησης , που με τη  βοήθεια της εκπροσώπου των εργαζομένων που ταυτίστηκε με την εργοδοσία, οξύνουν τα δεινά  του λαού.
Οι εκλογές πέρασαν και τώρα ήρθε η ώρα οι λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν το λογαριασμό από τους μέχρι πρότινος προστάτες τους που μοίραζαν τα τσουρεκάκια  και  κόπτονταν για τον ανθρώπινο πόνο…
Ακέραιες ευθύνες φέρει η νέα δημοτική αρχή του κ. Βουρνού που συναινεί ως άλλος Πόντιος Πιλάτος 20 μέρες πριν την ορκωμοσία της, να διοικεί χαρατσώνοντας  το απερχόμενο ΔΣ της ΔΗΚΕΧ και ο  απερχόμενος πρόεδρός της.
Καλούμε για πολλοστή φορά τους  Χιώτες και τις Χιώτισσες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιους ψηφίζουν και ποιοι τους εκπροσωπούν, να παλέψουν  οι ίδιοι για τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους.
Απαιτούμε:
·         Να παρθούν πίσω τα τροφεία από τη νέα δημοτική αρχή και νέο ΔΣ της ΔΗΚΕΧ. Αυτά  κατά προτεραιότητα θα βάλουμε στο πρώτο  Δημοτικό Συμβούλιο και ΔΣ αντίστοιχα.
·         Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
·         Να χρησιμοποιηθεί για τα επιπλέον παιδιά το αποθεματικό της ΔΗΚΕΧ που με βάση τα όσα είπε ο απερχόμενος πρόεδρος προσεγγίζει τα 500.000 ευρώ.
·         Η μονομετοχική του Δήμου που διαχειρίζεται τις παραλίες και την ακίνητη περιουσία του δήμου,  να διαθέσει τα έσοδα της ενισχυτικά για στήριξη των βρεφονηπιακών. (περίπου 100 χιλιάδες ευρώ)
·         Να ενισχυθεί ο Δήμος Χίου από τον κρατικό προϋπολογισμό για  να καλύψει 100% τις ανάγκες των σταθμών σε ΔΗΚΕΧ και νομικό πρόσωπο.
·         Να περάσει η ΔΗΚΕΧ και το προσωπικό της στο δήμο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όπως είναι και η πρόταση του σωματείου τους, αντί να παγιδεύονται στα διλήμματα των υποταγμένων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τροφεία ή απολύσεις.

5/8/2014

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/