Ολόκληρη η εκδήλωση για τον Φώτη Αγγουλέ

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 ·

 Στο  Δημοτικό Συμβούλιο στις 14-7-2014, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε δύο ψηφίσματα τα οποία πέρασαν ομόφωνα από το σώμα που έμεινε μέχρι αργά, πλην κάποιων επιμελέστερων προθύμων της απερχόμενης δημοτικής αρχής και της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, οι οποίοι έχουν περιορισμένο ωράριο στα καθήκοντά τους ως δημοτικοί  σύμβουλοι και φρόντισαν να απουσιάσουν, αφού πρώτα εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, μη τυχόν και παρεξηγηθούν ως …κομμουνιστές!
Τα ψηφίσματα αφορούσαν στα προβλήματα τρων μεταναστών-προσφύγων  εξ αιτίας των συγκρούσεων στη μέση ανατολή με την άμεση επέμβαση και υπόθαλψη από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα των ΗΠΑ και ΕΕ, αλλά και το ξεπούλημα που συντελέστηκε από τη συγκυβέρνηση στο θέμα της ΔΕΗ.
Τα παραθέτουμε όχι μόνο γιατί ένα πολιτικό σώμα πρέπει να έχει θέση, αλλά κυρίως γιατί πρέπει ο λαός μας να δράσει για να σταματήσουν αυτές οι σφαγές ιδιαίτερα που στην Παλαιστίνη το έγκλημα των ιμπεριαλιστών του Ισραήλ παίρνει δραματικές διαστάσεις και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σιωπά ένοχα και συνεχίζει τις επαφές  και τις σχέσεις με το κράτος εγκληματία.
Για τους Μετανάστες.

Το ΔΣ Χίου εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη συνεχιζόμενη εκατόμβη θυμάτων εξ αιτίας των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή της μέσης Ανατολής, που για άλλη μια φορά μοιράζουν χώρες και λαούς, γεμίζοντας με πτώματα προσφύγων και μεταναστών το Αιγαίο.
Τα κατασταλτικά μέτρα της  ΕΕ και των άλλων χωρών όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ το οξύνουν  οδηγούν σε απάνθρωπες συνθήκες κράτησης.
Το δημοτικό συμβούλιο Χίου απαιτεί να καταργηθεί η συνθήκη "Δουβλίνο 2" που εγκλωβίζει χιλιάδες μετανάστες στις χώρες υποδοχής.
Απαιτεί οι πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ να είναι πολιτικές που σώζουν ζωές και όχι να είναι πολιτικές αποτροπής ή προώθησης όπως γίνεται με τα ελληνοτουρκικά σύνορα και με τις κυβερνήσεις που υποθάλπουν αυτή την κατάσταση.
Να δοθούν τα αντίστοιχα κονδύλια στήριξης, περίθαλψης και διαμονής αυτών των ανθρώπων,  ώστε να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες για όσο καιρό διατηρείται η προσφυγιά τους και τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Να ενισχυθούν τα σωστικά μέσα των σωμάτων ασφαλείας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες ανθρώπινων ζώων.

Για τη  ΔΕΗ

Το ΔΣ Χίου εκφράζει την πλήρη αντίθεση και καταδίκη του στην πολιτική της Κυβέρνησης που προχώρησε ακόμα ένα βήμα στη ιδιωτικοποίηση της ενέργειας με την ψήφιση του νόμου για την "μικρή ΔΕΗ" στα πλαίσια της απελευθέρωσης της ενέργειας που προωθεί η ΕΕ.
Αυτές οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων όλων των κυβερνήσεων είτε με μετοχοποιήσεις είτε με πολιτικές που βάζουν πλάτη στους μεγάλους παρόχους ενέργειας, οδήγησαν σε υπέρογκες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος που ξεπερνούν το 30%
- Οδήγησαν την περίοδο 2008 και μέχρι σήμερα σε 15 ανατιμήσεις και αυξήσεις τιμών 44%
- Οδήγησαν τα τέλη προς ΑΠΕ που αφορά στους ιδιώτες να έχουν τριπλασιαστεί.
Το ΔΣ Δήμου Χίου θεωρεί ότι η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό, και όχι εμπόρευμα για αυτό και αντιτίθεται όχι μόνο στη σημερινή εξέλιξη, αλλά τάσσεται υπέρ μιας δημόσιας ΔΕΗ, όχι όπως αυτής που αυξάνει τιμολόγια στις λαϊκές οικογένειες και χαρίζει ρεύμα στους μεγαλοχήμονες, αλλά μιας ΔΕΗ που αποκλειστικά θα υπηρετεί το λαό και τις ανάγκες του με φτηνό ρεύμα και σε όλες τις άκρες της πατρίδας μας.

Χίος 21 -7 -2014

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/