Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Λαϊκή Συσπείρωση: Επείγει η εξασφάλιση πλήρους κρατικής χρηματοδότησης για ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και ΚΔΑΠ.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 ·



ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Επείγει η εξασφάλιση πλήρους κρατικής χρηματοδότησης για ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και ΚΔΑΠ.
Άμεσες προσλήψεις προσωπικού με βάση τις αυξημένες ανάγκες μας.

Μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να κλείσουν βρίσκονται δεκάδες κοινωνικές δομές σ' όλη τη χώρα, καθώς έχει σταματήσει η χρηματοδότησή τους και δεν υπάρχει πρόβλεψη από την κυβέρνηση για κάλυψη του κενού.
Αντίθετα, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ως «ιδέες» διάφορα σενάρια, που στοχεύουν να πληρώνεται το κόστος λειτουργίας των κοινωνικών δομών από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Παράλληλα, τεράστιο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν άμεσα στο σύνολό τους οι δήμοι της χώρας, καθώς σε ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού είτε λήγει η σύμβασή του είτε συνταξιοδοτείται και δεν αντικαθίσταται.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ καταδικάζει αυτή την πολιτική της ανασχηματισμένης συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και θεωρεί ότι είναι  ανάγκη να χρηματοδοτηθούν κατευθείαν και εξολοκλήρου από το κράτος οι κοινωνικές δομές, όπως τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ Με Ειδικές Ανάγκες, το «Βοήθεια στο Σπίτι» κτλ., αλλά και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλου του προσωπικού.

Η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΚΕΔΕ περιορίστηκε  να ζητά όλα κι όλα 180 εκατομμύρια ευρώ, όταν οι ανάγκες είναι εξαιρετικά πολλαπλάσιες και πως αν υπάρξει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση, να καλυφθεί το κενό με ένα μέρος από το αδιάθετο του κοινωνικού μερίσματος.

Για την πορεία της χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση: Για την περίοδο 2013 - 2014, τα χρήματα που δόθηκαν για τις δομές έφτασαν τα 179 εκατομμύρια ευρώ που κάλυψαν 68.178 παιδιά, οι αιτήσεις έφταναν τις 90.000, έμειναν δηλαδή απ' έξω περισσότερα από 21.000 παιδιά και, παρ όλα αυτά, η ΚΕΔΕ ζητά από το υπουργείο το ποσό των 180 εκατομμυρίων ευρώ που ήδη έχει αποδειχτεί ελάχιστο.

Ενημερώνουμε ότι η εκπρόσωπος του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  Ελπίδα Παντελάκη, στο Διοικητικό Συμβούλιο, υπενθύμισε πως είχε ζητήσει από τις 29 Μάη με επιστολή της την άμεση σύγκληση του ΔΣ της ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση των έκτακτων ζητημάτων που αφορούν τις κοινωνικές δομές, τη «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ - ΜΕΑ και το ουσιαστικό πρόβλημα που έχει να κάνει με τους εργαζομένους. Προειδοποίησε «ότι τους επόμενους τρεις μήνες, με την ανάληψη των νέων δημοτικών Αρχών, αν δεν αντιμετωπιστούν κάποια ζητήματα τώρα, θα καταρρεύσουν κάποιες δομές».

Ο Δήμος Χίου ήδη έχει τέτοιο πρόβλημα και στις δομές και στους Βρεφονηπιακούς και στην καθαριότητα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου απαιτεί :
·         Η κυβέρνηση  πρέπει να εγγυηθεί τη χρηματοδότηση για να υπάρχουν αυτές οι δομές, αλλά και να παρθούν μέτρα και για νέες δομές, γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες.
·         Πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων και να δρομολογηθεί μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά και να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό.
·         Να εγγυηθεί το κράτος τη μισθοδοσία του προσωπικού και αυτών των δομών. Να αξιοποιηθούν φυσικά και τα κοινοτικά κονδύλια γι' αυτές τις ανάγκες. Αυτά φυσικά αφορούν και το "Βοήθεια στο Σπίτι" και, μιλώντας για το προσωπικό, να μην ισχύσει και να ακυρωθεί ο νόμος που έχει ψηφίσει με την κατ' οίκον φροντίδα συνταξιούχων, που ουσιαστικά πετάει στο δρόμο και τους χρήστες των υπηρεσιών, αλλά και το προσωπικό.
·         Ο Δήμος Χίου άμεσα και σε συνέχεια η νέα δημοτική αρχή  με πίεση προς την  ΚΕΔΕ πρέπει να ζητήσουν προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού, στο όνομα όλων των δημάρχων της χώρας, απερχόμενων και νέων. Να καταργηθεί η ρήτρα της μίας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις. Διαφορετικά, με τη λήξη της περιόδου που ισχύει αυτή η ρύθμιση, πάνω από το 70% των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων συνταξιοδοτείται ή δε θα υπάρχει προσωπικό.
·         Να αξιοποιηθούν τα προγράμματα της ΕΕ,  "γιατί χρήματα του λαού είναι", αλλά να αξιοποιηθούν εκεί που έχει ανάγκη ο λαός, όπως στις κοινωνικές δομές κτλ.
·         Να μην υπάρξει καμιά «μηνιαία συνδρομή» ωφελουμένων όπως προωθεί η ΕΕ σε συνεργασία με τη δουλική συγκυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Τέλος ο χιώτικός και ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις δομές, πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους, να αντισταθούν, να βγουν στους δρόμους και  να βγάλουν επιτέλους τα σωστά πολιτικά συμπεράσματα, να μην καλλιεργούν τα πολιτικά χωράφια αυτών που τους τσαλαπατούν τη ζωή. Τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στη Χίο και πανελλαδικά αυτό δυστυχώς δείχνουν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου σε κάθε περίπτωση όπως και στο παρελθόν θα πράξει το καθήκον της, δίνοντας το χέρι σε όποιον σηκώνεται.

12/6/2014

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/