Δίχρονος απολογισμός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 ·

Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ από την συγκυβέρνηση τότε της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είμαστε εδώ. Είμαστε εδώ, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, στο αγώνα όλων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων της, πριν ένα χρόνο, ήταν το πιο ηχηρό δείγμα μιας αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής που συνεχίζεται και τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, ιδιωτικοποιεί ή κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις, απολύει εργαζομένους, καταργεί ασφαλιστικά και άλλα εργασιακά δικαιώματα με έναν και μόνο στόχο: να ενισχύσει τους μονοπωλιακούς ομίλους. Κι αυτή η πολιτική δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται με τον αυταρχισμό και την καταστολή που τόσο καλά πάνω στο πετσί σας γνωρίσατε κι εσείς.
Όλοι γνωρίζετε ότι το ΚΚΕ πολλές φορές στο παρελθόν είχε ασκήσει κριτική στην ΕΡΤ, γιατί ως κρατική ραδιοτηλεόραση, στο πλαίσιο του σημερινού συστήματος, ήταν η φωνή αντιλαϊκών κυβερνήσεων, αντιλαϊκών διοικήσεων, ήταν η φωνή της κυρίαρχης ιδεολογίας, η φωνή της ΕΕ. Κι αυτό παρά τις προσπάθειες των ίδιων των εργαζομένων της, δηλαδή των δημοσιογράφων, των τεχνικών, του διοικητικού και άλλου προσωπικού.
Γι’ αυτό το λόγο δεν αρκεί η επιστροφή στο παρελθόν. Δεν είναι προς όφελος του λαού η ύπαρξη μιας κρατικής ραδιοτηλεόρασης, όπως κι αν ονομάζεται, που θα είναι αγκαλιά και θα υπηρετεί το σημερινό βάρβαρο και αντιλαϊκό δρόμο, των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των μονοπωλίων και της εξουσίας τους.
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ, σε όλα τα ΜΜΕ, πρέπει να βλέπει μπροστά. Να συναντηθεί με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τους ανέργους, με όλο το λαό σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία. Που θα βάλει στο στόχαστρο τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, την ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλει, όλους όσους υποκλίνονται στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης, που έχει όνομα, λέγεται καπιταλιστικός.
Το ΚΚΕ θα δώσει και το επόμενο διάστημα όλες του τις δυνάμεις για να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, όπως και όλοι οι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.  Σήμερα επίσης άλλοι εργαζόμενοι του δημοσίου βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα σε όλη την Ελλάδα, από τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών μέχρι τους εκπαιδευτικούς, μέχρι τους σχολικούς φύλακες και άλλους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εκφράζουμε και απ’ αυτό το βήμα την αλληλεγγύη μας. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια κρατική ραδιοτηλεόραση που θα υπηρετεί το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας μας για ολόπλευρη ενημέρωση, για ψυχαγωγία, πολιτισμό, εκπαίδευση, στο πλαίσιο των ριζικών αλλαγών στην οικονομία, στην πολιτική και την εξουσία, προς όφελος του λαού.


ΑΘΗΝΑ 11/6/2014                                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/