Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 ·


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ
ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στις 30/5/2012 σε ανακοίνωση - καταγγελία του τόνιζε ότι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ: Αρνούνται επίμονα να συγκαλέσουν το ΔΣ γιατί συμφωνούν με την αξιολόγηση, με τη σφαγή των εκπαιδευτικών, με την υποταγή του σχολείου στην αγορά! Φοβούνται την αντιπαράθεση, την κριτική, τους αγώνες στον κλάδο γι'αυτό και τορπιλίζουν την ετήσια γενική συνέλευση του κλάδου βάζοντάς τη μετά το κλείσιμο των σχολείων!!! Είναι εντελώς εξαφανισμένοι από τα σχολεία, από την οργάνωση των αγώνων.
Σήμερα, η προειδοποίηση αυτή αποδείχθηκε και στην πράξη. Σε μια συνέλευση παρωδία, συνδικαλιστών, “και κλεισμένων των θυρών”. ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ συνεπικουρούμενοι και από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησαν το φιάσκο!

Τούτες τις ώρες, που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την καπιταλιστική κρίση, τις νέες επερχόμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις αλλά και με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, στο Σύλλογο Δασκάλων Χίου, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ κρύβονται από τους εργαζόμενους.

Τονίζουμε και πάλι πως αν οι εργαζόμενοι δεν απαλλαγούν, δεν ξεπεράσουν αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι αγώνες δεν θα μπορέσουν να γίνουν αποτελεσματικοί και νικηφόροι. Γιαυτό πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να φύγουν από το τιμόνι και της ΔΟΕ, αλλά και του Συλλόγου οι πλειοψηφικές ηγεσίες των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ. Οι ηγεσίες αυτές έχουν συμβιβαστεί με την καπιταλιστική κρίση, με την υπάρχουσα κατάσταση, είναι μέρος του προβλήματος. Όλα αυτά χρόνια «σήκωσαν τα μανίκια» για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική.

Στη ΔΟΕ, οι συνδικαλιστικές αυτές ηγεσίες των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ έχουν συμφωνήσει με το νέο σχολείο της αγοράς, της επιχειρηματικότητας, με την προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση, με την επιλογή των νέων στελεχών εκπαίδευσης-manager.

Γρήγορα η ίδια η ζωή, θα αποδείξει, όπως τόσα χρόνια, πως τίποτα το φιλολαϊκό δεν επιφυλλάσουν οι εξελίξεις μέσα στο «στόμα του λύκου», στο πλαίσιο της Ε.Ε. και των θυσιών για την σωτηρία της ευρωζώνης. Ούτεστη Δευτέρα Παρουσία!!! Είναι καθήκον μας να οργανωθούμε, να αντισταθούμε, να αντιπαλέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα. Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας. Επιβάλλεται να δυναμώσει η συμμετοχή στη λειτουργία και τη δράση του σωματείου, στις Γενικές Συνελεύσεις, στους νέους αγώνες.

Βασικό κριτήριο σήμερα πρέπει να είναι ποιο κίνημα είναι σε θέση να τους εμποδίσει, να τους σταματήσει, να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, να αλλάξει τα πράγματα. Η ελπίδα βρίσκεται σε ένα κίνημα που θα παλεύει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, για την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε., την ανατροπή του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, το λαό στο τιμόνι της εξουσίας και της φιλολαϊκής διακυβέρνησης.

Χίος 19/6/2012

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/