Γ. Πρωτούλης: Ντροπή η απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Επιτροπής Αγώνα Ναυτεργατών Χίου

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 ·

Η Επιτροπή Αγώνα ναυτεργατών Χίου χαιρετίζει τους εκατοντάδες ναυτεργάτες και τις οικογένειες τους που πήραν μέρος μαζικά, συλλογικά, διατρανώνοντας τη θέληση για αγώνα της ναυτεργατικής οικογένειας του νησιού μας. Διαμήνυσαν προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένοι και ενωμένοι να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ να στερήσει τις κατακτήσεις τους. Θα συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά για να πετύχουν τους στόχους τους:
  • Το δημιούργημα του μόχθου των ναυτεργατών, ο Οίκος Ναύτου να μην ενταχθεί στο ΕΟΠΠΥ για να απολαμβάνουμε εμείς και οι οικογένειες μας τα κεκτημένα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε καμιά υποβάθμιση στις παρεχόμενες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες. Να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας στον Οίκο Ναύτου.
  • Οι συντάξεις μας να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας
  • Να σταματήσει η λεηλασία των αποθεματικών του ΝΑΤ και του ΕΛΟΕΝ, να μην καταργηθεί το ΕΛΟΕΝ. Να μην προχωρήσει το καμποτάζ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στην ακτοπλοΐα.
  • Να σταματήσει η εφαρμογή του χαρατσιού και της εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Να αναβαθμιστούν οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Χίου και Οινουσών και να μπει φρένο σε κάθε προσπάθεια κλεισίματος και ιδιωτικοποίησης τους.

Καλεί τους ναυτεργάτες και τις οικογένειες να πάρουν μέρος στη συμβολική κινητοποίηση που διοργανώνει την Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. μπροστά στον Οίκο Ναύτου Χίου. Η ενέργεια μας έχει συμβολικό και αγωνιστικό χαρακτήρα και θα εκφράσει τα δίκαια αιτήματα μας. Θα διατρανώσουμε ειρηνικά και πολιτισμένα την πολιτική μας αντίθεση. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να αμαυρώσει τον αγώνα μας.
Χίος, 22/3/2012


Social Share

 
*/